„Това е първа стъпка за нормалност в диалога, за търсене на съгласие. Голяма стъпка е, че имаме общи приоритети. Да се надяваме, че това е стъпка към формиране на мнозинство, което да излъчи правителство”, добави Атанасова.

Свързани новини

13.04.2023 13:37

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ изработват заедно законодателна програма

Видян 1653 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ-СДС, заедно с ПП-ДБ, изработват законодателна програма за първата сесия на парламента. Тя ще бъде обвързана с избора на председател на Народното събрание. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. „Започнахме разговор и за конституционна реформа”, уточни тя след разговори между двете формации.

„Това е първа стъпка за нормалност в диалога, за търсене на съгласие. Голяма стъпка е, че имаме общи приоритети. Да се надяваме, че това е стъпка към формиране на мнозинство, което да излъчи правителство”, добави Атанасова.


Участниците в брифинга Десислава Атанасова и Росен Желязков от страна на ГЕРБ-СДС и Николай Денков и Христо Иванов от страна на ПП-ДБ бяха единодушни за това, че разбират необходимостта да бъде съставено редовно правителство. До създаването му обаче няма да се водят разговори за нов бюджет.


Недопустимо е в условията на евентуална предстояща кампания да приемаме бюджет, защото популизмът ще вземе връх, каза Десислава Атанасова.


Тя увери също, че номинацията на Росен Желязков остава непроменена и определи постигнатите договорки като първа стъпка за нормалност, голяма стъпка за общи приоритети, а след това и за мнозинство, което да излъчи правителство.


Христо Иванов заяви, че въпросът за председател на ротация също стои на масата.


"Започваме с необходимия минимум. Опитваме се да стартираме парламента поне за една сесия", подчерта той. От тази стъпка зависело дали ще има и втора, и трета.


Постигнато е единодушие и по това, че въпросите дали нечие чуждо посолство влияе на процеса за формиране на кабинет у нас унижават България. Това зависи само от усилията на българските политици, увериха представителите на двете коалиции.


Те ще предложат постигнатите законодателни приоритети на останалите парламентарни сили след Великденската ваканция.


По -рано Асен Василев от ПП-ДБ заяви, че са взели решение "да излъчат екип от 8 юристи, които да подготвят законодателна програма, която да включва законите, необходими за Плана за възстановяване и устойчивост, за Шенген и еврозоната, както и съдебната реформа". Василев отново повтори, че няма да подкрепят правителство, излъчено или с участието на ГЕРБ.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката