Преди това Белгия забави усилията на западните съюзници да забранят руските диаманти, като предупреди, че ако ембаргото бъде прието, Антверпен, през който минават 90% от скъпоценните камъни в света, рискува да загуби бизнеса си в полза на Дубай.

Свързани новини

26.10.2023 12:12

Г-7 ще обяви забрана на руските диаманти

Видян 758 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Забраната за внос на руски диаманти от страна на Г-7 ще бъде публикувана до края на този месец, последвана от предложението на ЕС за 12-и пакет от санкции срещу Москва, съобщи Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници.

"Сега се нуждаем от окончателната благословия на Г-7, преди след това да преведем тези елементи в правни текстове на европейско равнище", заяви дипломат от ЕС пред изданието.

Г-7, в която влизат Канада, Франция, Германия, Япония, Италия, Обединеното кралство и САЩ, обяви, че планира да наложи ембарго върху прекия и непрекия внос на руски диаманти след дълъг период на дебати в рамките на групата.


Преди това Белгия забави усилията на западните съюзници да забранят руските диаманти, като предупреди, че ако ембаргото бъде прието, Антверпен, през който минават 90% от скъпоценните камъни в света, рискува да загуби бизнеса си в полза на Дубай.

Сега обаче страната предложи своя собствена забрана на диамантите. Според белгийското предложение Г-7 може да въведе система за проследяване на диамантите, подобна на международната система за обмен на съобщения между банките SWIFT. Впоследствие механизмът ще попречи на диамантите с произход от Русия да навлязат на световните пазари.


 Досега вносът на руски необработени диаманти беше забранен от САЩ, Обединеното кралство, Канада и Нова Зеландия. Вашингтон обаче разрешава закупуването на скъпоценни камъни, които са добити в Русия, но са обработени в други държави.

Междувременно Русия пренасочва търговията си с диаманти към алтернативни пазари, включително Китай, Индия, ОАЕ, Армения и Беларус.

По-рано този месец медиите съобщиха, че Г-7 е ограничила достъпа до своя пазар на руски диаманти от един карат и повече, обработени от индийски шлифовачи. Групата добави, че няма нищо против търговците да купуват необработени диаманти от Русия, да ги шлифоват и да ги продават на всеки друг пазар.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ТАСС 26.10.2023 12:50

    Очаквам Г-6 да ограничи и вносът на ракети „САРМАТ“ !!!

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион