Свързани новини

15.08.2014 14:57

Фондът за лечение на деца ще функционира, обеща шефът му

Видян 1114 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Каквото и да става, това няма да рефлектира върху децата и тяхното лечение". Това увери директорът на Фонда за лечение на деца Павел Александров, цитиран от БНР.


Фондът за лечение на деца ще продължи да работи, въпреки че са изчерпани средствата от бюджета му, увери още Павел Александров. Засега има резерви, които ще бъдат използвани за лечението на нуждаещи се деца, подчерта още шефът на фонда.


По думите му идеята за парите трябва да дойде от министър Ненков и от финансовия министър, но от фонда ще гледат най-икономично, с оптимизиране на разходите да се вместят в парите и да приключат добре годината. Необходими са минимум 3 милиона лева, уточни Павел Александров.


Той смята, че ще има напрежение, но ще се справят. Засега родителите могат да бъдат спокойни - фондът ще функционира, категоричен е Александров.


Той съобщи още, че фондът е одобрил по спешност финансирането на рехабилитацията на 10-годишния Кристиян Кинчев, който падна върху фонтана при НДК в столицата преди няколко месеца и оттогава е в будна кома. Кристиян ще бъде транспортиран до клиника в Германия. Дотогава детето ще остане в болница „Свети Наум", въпреки че вече е изчерпан престоят му по клинична пътека.


Първата молба за финансиране от фонда беше отхвърлена. Сега фондът ще дофинансира сумата, тъй като родителите набират и средства чрез дарителска кампания.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог