Земеделски асоциации, които не бяха на разговорите вчера, протестираха пред земеделското министерство, с искане за оставка на министър Кирил Вътев.

Свързани новини

05.02.2024 13:50

Фермери протестират пред МЗХ, министърът се скри

Видян 943 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Земеделски асоциации, които не бяха на разговорите вчера, протестираха пред земеделското министерство, с искане за оставка на министър Кирил Вътев. Те настояват за комплексна ревизия на цялата земеделска политика у нас.


19' първи съобщи, цитирайки високопоставен източник, че при ротацията Кирил Вътев ще бъде сменен, въпреки желанието му да остане и да си спаси бизнеса.


След вчерашната среща с премиера и ресорния министър, днес земеделци и животновъди обмислят дали ще преминат към протестни действия във вторник. Вече получиха обещание за 150 млн. лева подкрепа за животновъди, млекопреработватели и производители на плодове и зеленчуци. Докато зърнопроизводителите ще получат помощ само, ако докажат, че са работили на загуба през миналата година.

Земеделците, които бяха на среща при премиера, остават в стачна готовност. В момента аграрните структури по места обсъжда дали да изкарат тежката техника по пътищата във вторник. Основното искане на земеделците е приемане в спешен порядък на законопроектите и обръщане на държавната политика към фермерите.

Земеделците са категорични, че не искат пари на калпак, а ясна политика в животновъдството, пчеларството, зърнопроизводството и аграрния сектор.


Протестиращите пред министерството изсипаха слама пред сградата и бяха довели теле, което държаха на каишка. Те държаха лозунги, които гласяха: "Аз искам да съм фермер в България", "Искам да има хуманно отношение към фермерите", "Не убивайте българския фермер" и др.


В протеста се включиха земеделци от различни асоциации от Добрич, Русе, Хасково и други градове в страната, предаде 24 часа.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби