Свързани новини

25.03.2015 13:03

Фандъкова се срещна с парижката кметица

Видян 1559 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Париж Ан Идалго, съобщиха от пресцентъра на Столична община вчера.  „Много благодаря за срещата и възможността да потвърдим съвместната си работа за нашите градове по въпросите на екологията, транспорта и зелената система. Това каза кметът на Париж Ан Идалго след срещата си с кмета на София Йорданка Фандъкова във френската столица.


Кметът на Париж Ан Идалго прие поканата на кмета Фандъкова да посети София възможно най-скоро. Йорданка Фандъкова посочи, че София инвестира европейските средства в зелени политики. Основната насока, в която работим за по-добро развитие на нашия град, е чрез устойчивите инвестиции в – модернизиране на градския транспорт, управлението на отпадъците, енергийна ефективност и обновяване на паркове. София е инвестирала в тези области над 1.5 млн.евро средства от европейски проекти. Приоритетни инвестиции в тези сфери, които гражданите на София виждат са разширението на метрото до летището и бизнес парка, новите автобуси, трамваи и тролейбуси. Тази година ще бъде завършен и най-модерния завод за преработване на битови отпадъци, като от миналата година работи инсталацията за зелени и био отпадъци. По думите на Ан Идалго, много е важна съвместната работа на кметовете за устойчивото развитие, защото големите градове носят отговорност за решенията във връзка с изменението на климата.


По думите й София има опит в работата по превенция срещу наводнения. Експерти от Париж ще посетят София, за да обменят опит в тази област. София, от своя страна, ще получи експертна помощ в областта на разкриването и експонирането на културно-историческо наследство и зелената система на града. По време на разговора кметовете на двете столици обсъдиха възможността за сътрудничество и в сферата на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници.На срещата по предложение на кмета Фандъкова бе обсъдено представяне на София в открито градско пространство в Париж в навечерието на 24 май тази година. Очаква се това да бъде или до Лувъра или в централния квартал „Маре“.


На срещата с първата жена кмет на Париж присъстваха и Малина Едрева, общински съветник, председател на комисията по образование, култура и наука, д-р Тодор Чобанов, зам-кмет по култура, образование, спорт и превенция на зависимостите, Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция в България, Н. Пр. Ангел Чолаков, посланик на България във Франция и от община Париж Патрик Клюгман, зам-кмет – международни отношения, Жан-Луи Мисика, зам-кмет – благоустройство, Орелиен Льошевалие, дипломатически съветник. По късно, кметът на София посети историческия музей на Париж "Карнавале" с оглед на предстоящото откриване на Музея за история на София. Кметът Йорданка Фандъкова проведе и среща с г-жа Полин Верон, зам-кмет на Париж, отговаряща за местната демокрация, гражданско участие, обществен живот, младежта и заетостта. На срещата бяха обсъдени финансирането на граждански проекти по програмите на Столичната община и опитна на Париж в т.нар. споделени бюджети.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог