Свързани новини

02.09.2011 13:51

Фандъкова: Събрахме над 1.6 млн. лева в повече от такса битови отпадъци

Видян 1416 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 1,6 млн. лв. повече е събрала Столична община от такса битови отпадъци в сравнение със същия период на 2010 г. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която представи пред медиите бюджета на общината за месец август, информира Фокус.


 


„Годишният план за такса битови отпадъци е над 182 млн. лв. Събраните към 31 август са около 112 млн. лв. Това е с над 1,6 млн. лв. повече събрани средства в сравнение със същия период на миналата година. Това дава основание да се смята, че ще бъде изпълнен плана за годината”, каза Фандъкова. „Приходите от наеми на имущество са нараснали с близо 900 хил. лв. в сравнение със същия период на миналата година”, допълни тя. По думите й - има сериозен контрол по това перо. „Най-напреднал е конкурсът за Южния парк. Започнали са конкурсите и в още няколко парка”, каза Фандъкова. По думите й - над 140 хил. лв. повече са събрани от наеми на тържища и тротоарно право. „Събраната такса за детските гадини е с малко над 1 млн. лв. повече в сравнение с миналата година, защото непрекъснато се откриват нови места”, каза столичния кмет. По думите й – събраните глоби са с 200 хил. лв. повече в сравнение на 2010 г.


 


„Най-важно за мен е събирането на старите задължения. В новосформирания сектор ревизионен контрол от началото на годината са започнати 45 ревизии, приключили са 35, за цялата 2010 г. има 28 приключени ревизии. От ревизиите по актове са начислени 16,6 млн. лв. и събрани 2,4 млн. лв. за август. Общо от началото на годината до края на юли са събрани 47,5 млн. лв.”, каза Фандъкова.
Относно големите длъжници на общината стана ясно, че магазините „Европа” са внесли 500 хил. лв. по задълженията си към общината. До края на септември ще внесат още 500 хил. лв. Общо задълженията им са 2,1 млн. лв., които трябва да внесат до края на годината. Задълженията на хотел „Родина” са 235 хил. лв., от които са платени 70 хил. лв. Целта на общината е да събере задълженията си, а не ревизионните имоти – посочи Фандъкова. Тя изрази надежда, че задълженията на „Кремиковци” ще бъдат погасени до края на ноември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху