16.09.2013 12:52

Фандъкова: Общината инвестира около 39 милиона лева в училища и детски градини

Видян 1022 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази година общината инвестира около 39 милиона лева в училища и детски градини. Това е моята основна задача. Това каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова пред журналисти на откриването на учебната година в 73-о СОУ, предаде Фокус.


„Когато започнах работа като заместник-кмет, инвестицията беше 2 600 000 лева. На следващата година стана 17 млн. лева. Вече е 39 милиона лева. Това мисля, че е показателно”, уточни Йорданка Фандъкова.
По думите й, Общината е помогнала на Класическата гимназия в София, за да открие учебната година. „Класическата гимназия в София е държавна, но колегите се обърнаха към нас за помощ. Така че благодаря на екипа на 40-о СОУ, че ще могат и учениците на Класическата гимназия да открият нормално първия учебен ден”, каза Фандъкова.
„Нуждите на общинските училища са огромни и няма как да използваме само 2 месеца, за да подобрим база, която не беше ремонтирана от 20 години. Тази година акцентирахме на конструктивните укрепвания. Можем да сме спокойни, когато се уверим, че сградите са конструктивно укрепени. Миналата година направихме пълно изследване, а тази година правим и укрепванията. В 125-о училище в „Младост” продължава ремонтът на физкултурния салон, който миналата година затворихме, защото беше опасен за децата. Не мога да позволя да има опасност за децата в сградите. Така че имаме организацията и дано да има и повече средства”, добави Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион