Свързани новини

29.09.2013 13:09

Фандъкова: Концентрацията на бежанци в столицата създава рискове

Видян 1468 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смятам, че концентрацията на бежанци в столицата създава определени рискове, за които не сме достатъчно подготвени. Това заяви тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова в предаването "Денят започва в неделя с Георги Любенов" на БНТ.


Тя посочи, че повече от половината от влезлите в страната бежанци вече са в София, като най-голям е броят им в центъра в "Овча купел".


Центърът във "Враждебна" има капацитет около 350 души, а отвореният преди няколко дни във "Военна рампа" - 500, като там вече са настанени около 150 души, сочат цитираните от кмета данни.


Фандъкова обясни, че е разпоредила изпращането на допълнителни екипи на Общинска полиция около центровете и е поискала от министъра на вътрешните работи да засили капацитета на районните полицейски управления и да изпрати жандармерия.


"Гражданите имат своите притеснения, искат сигурност и спокойствие, искат повече полиция. Всички си даваме сметка, че това е хуманитарен проблем, но за да бъдат приети бежанците, трябва да има и подходящите условия, за да се минимизират рисковете. Трябва да има предварителна комуникация с местните власти и местните хора. Когато хората са информирани и когато те вземат решение колко, при какви условия, тогава вече наистина ще има една добра среда", каза кметът Фандъкова.


По данни на СДВР в районите около бежанските центрове са се увеличили криминалните престъпления - предимно дребни кражби най-вече на хранителни стоки.


"В ситуация на криза всички искат да действат възможно най-бързо, без да са подготвени достатъчно добре. Смятам, че трябва по-скоро ежедневно да се работи по тези проблеми", каза Фандъкова.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева