Свързани новини

13.10.2014 10:15

Фандъкова: Имаме готовност за първия снеговалеж

Видян 892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София може да се справи с очакваните снеговалежи до края на годината. Това стана ясно при проверката на фирмите, ангажирани с почистването в града. "Имаме готовност за първия сняг. Тази година разпоредих по-рано да бъдат направени проверките в базите на фирмите, ангажирани със зимното поддържане на всички 7 зони в столицата. По договор те са задължени да разполагат общо с 238 автомобила за зимно поддържане и 29 броя товарачи." каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. "По отношение на финансирането за тази година бяха отпуснати общо 19 млн. лева, като поради по-леката зима бяха спестени и средства. Готови за работа са 88 специализирани машини за софийските улици и още 16 за общинските пътища", допълни Фандъкова.


От 1-ви октомври пък екипи на снегопочистващите фирми дежурят на Витоша, посочи директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.


"В оперативния център се гледат и високопланинските камери, които са по протежение на двата пътя, особено най-горе – на Алеко. Постоянно се следи за състоянието на пътя, защото планината си е планина, времето е променливо и може да се получи някоя изненада", обясни Георгиева.


Предвидени са и санкции за фирмите, ако не се справят качествено и бързо с почистването на снега. „Всяка машина е оборудвана с GPS, следи се от Столичния инспекторат, от центъра, включително и аз мога да следя колко машини са на терен. Ако над 5 % от зоната не е добре почистена, няма да бъде плащано нищо", каза Фандъкова. При прогноза за снеговалеж общо 65 са точките в София, на които до 132 автомобила трябва да бъдат на място и да чакат. "Насочваме усилията си първо към градския транспорт, след това останалите по-големи улици, по които има по-интензивно движение и след това и по-малките улици”, обясни още Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което