След като разказахме как ни цакат със старо европейско, вместо прясно българско агнешко пред Великден, оказва се, че същата беда има и при яйцата. Не друг, а експерт №1 – председателят на браншовата асоциация Димитър Белоречков обясни: „Проблем е, че Великден в католическия свят е почти месец преди в православния. Там има по-голямо производство и се натрупват яйца, които трябва да се пласират някъде. В други години сме имали проблем с яйца, внесени отвън, защото се използва претекст, че вносът ще се преработва. Когато се внасят за преработка, няма изискване за възрастта им. Пренасят се в палети и се губи представа кое яйце кога е „произведено”. Обикновено са предназначени за преработка, а не за разпространение в мрежата”, обясни Белоречков.
Разбира се, за де се освободят от изостаналата, стара и застояла продукция, европейците ни замерват с яйцата си на ниски цени, а държат и търговските вериги – немски, австрийски, френски, гръцки, прибалтийски. Най-добре за здравето, за което яйцата могат да бъдат много опасни, е да се избира българското.
По думите на експерта най-важното при яйцата е опаковката. „Най-добре е да се вземат яйца от фирма, която е и производител, и преработвател. Освен това на черупката на яйцето има номер – това е номерът на фермата. Има го и на опаковката, но е възможно той да е на преработвателя, ако производител и преработвател са различни фирми”, каза още той
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:
- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?
Тя си поглежда гърдата и възкликва:
- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!