29.03.2016 10:48

Опасни яйца заливат пазара за Великден

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните дни у нас са внесени яйца в палети, а не в кутии, алармира председателя на Съюза на птицевъдите проф. Димитър Белоречков. По думите му, при тази ситуация е възможно срокът на годност да бъде подменен. „Тези яйца не отиват при български производители, а постъпват в складове, които не са под наш контрол и не можем да кажем какво се случва с тях”, каза още той. Белоречков, е изпратил сигнал до Българската агенция по безопасност на храните и НАП. Той допълни, че срокът на годност на яйцата е 28 дни, а при положение, че тази година Великден е на 1 май те могат да се окажат престояли повече от нормалното. Голяма беля може да стане, ако консумирате старо яйце, каза още Белоречков, цитиран от Епицентър. Председателят на Съюза на птицевъдите изрази съмнение и в това че търговци могат да се опитат да вкарат в България непродадени количества от католическия Великден.


Потребителите трябва да внимават какво купуват. Яйцата трябва да бъдат в картони или пакетирани в кутии и задължително трябва да имат етикет, върху който да бъдат посочени производителят, партидният номер, датата на производство и срокът на трайност. Върху всяко едно яйце има печат, който показва държавата-производител и как са отглеждани кокошките. 2BG например означава, че кокошките са свободно отглеждани в България, а 3BG – че пернатите са били в клетка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.