По-голямата част от замразената руска собственост е в Белгия на стойност 50 млрд. евро (51 млрд. долара), а 5,5 млрд. евро (5,7 млрд. долара) са в Люксембург

Свързани новини

18.11.2022 14:55

ЕС е замразил руски активи за 68 млрд. евро: Politico

Видян 658 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕС е замразил руски активи на стойност около 68 млрд. евро (70 млрд. долара), повечето от които се намират в Белгия, съобщи Politico в петък.

Изданието се позовава на вътрешен документ, който обхваща широк кръг от аспекти на взаимодействието на Европейската комисия с Украйна.

По-голямата част от замразената руска собственост е в Белгия на стойност 50 млрд. евро (51 млрд. долара), а 5,5 млрд. евро (5,7 млрд. долара) са в Люксембург. На тези две държави, както и на Италия, Германия, Ирландия, Австрия и Франция, се падат над 90% от замразените активи, съобщава Politico, като се позовава на един от авторите на доклада на Комисията, Паола Тама.


Според документа тази сума включва и част от националните валутни резерви на Русия, които могат да се равняват на около 33,8 млрд. евро (35 млрд. долара). В доклада обаче се отбелязва, че точното число "сега се оценява, така че не може да бъде цитирано"


Европейската комисия отдавна настоява за законодателство, което да признае укриването на санкции за престъпление в ЕС. Подобен ход би позволил на държавите членки да конфискуват замразените активи на Русия в случай на осъдителна присъда. Въпреки че Киев многократно е настоявал западните му съюзници да изземат руските пари и да ги използват за възстановяване на Украйна, такова решение досега не е взето.


По-рано тази година Русия изчисли, че близо 300 млрд. долара от валутните ѝ резерви са били замразени от западните държави.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 100ЯНОВ 18.11.2022 19:35

    А това не е ли кражба от страна на Еврогей съюза.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,