Свързани новини

12.02.2020 16:24

Ердоган звъня на Путин, Асад си взе шосето Идлиб – Алепо

Видян 2044 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган звънна на руския си колега заради ситуацията в последния терористичен анклав на сирийска територия Идлиб. Турция е обезпокоена, тъй като 14 нейни войници са загинали при атака на правителствените войски, които са в настъпление за превземане на града на тяхна територия. Ердоган е поискал от Путин да окаже натиск върху сирийския им колега Асад, като настоява армията му да се върне на предишните си позиции до края на февруари. В противен случай, Анкара щяла да отправи военни удари по Дамаск. Според Кремъл, от Идлиб продължават да се осъществяват атаки с безпилотници – въоръжени дронове, и по друг начин срещу руските военни бази.


Според наблюдателите причината за турската тревога е завземането на възловия път от Идлиб до Алепо под контрола на сирийското правителство. Това стана миналия петък. В отговор Турция изпрати нови подразделения в граничния район отвъд браздата с комшиите си.


В последващо съобщение, говорителят на президента на Русия отрече да има ударени мирни жители в Идлиб, като атаките там са единствено и само срещу членове на забранени терористични организации като ИД и Ал Кайда – Ал Нусра. Дмитрий Песков подчерта пред Росиия 24, че според договореностите между Москва и Анкара, турците трябва да изпълнят задълженията си за мирно регулиране на конфликта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за