Свързани новини

10.12.2013 14:29

Енио Мориконе: София трябва да бъде столица на културата през 2019 г.

Видян 1618 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

" С огромна благодарност към г-жа Фандъкова, за това, че е тук и затова, че познава и обича моето творчество. Това написа маестро Мориконе с автограф към книга за живота и творчеството му. Преди концерта си в зала Арена Армеец Енио Мориконе се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова.


В разговора с кмета световно известният композитор потвърди подкрепата си за София и пожела успех на града в надпреварата за културна столица през 2019г.


"Благодарна съм на този велик човек, който подкрепи София и Югозападния район в кандидатурата им за Европейска столица на културата 2019. Това е подкрепа, дадена за повече от 2 милиона души, които осъществят този проект. Това е подкрепа и за интегрирането към европейските културни ценности на нашите приятели и съседи от Македония и Сърбия, които искаме да приобщим към  инициативите на София и Югозападния район. Това е подкрепа не само за възвисяване на духа, но и за създаване на нови работни места и за създаване на нови перспективи. ", заяви първата дама на София.


Тя подари на Енио Мориконе книгата Сердика е моят Рим, в която е представено богатото културно-историческо наследство на София, наречена от император Константин Велики Моят Рим.


През днешния ден се очаква Енио Мориконе да получи и почетното звание Doctor Honoris Causa на Нов Български Университет.


Утре пък международно жури ще избере, кои от 8-те български града - София, Велико Търново, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Габрово или Шумен ще продължат битката за престижния конкурс.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей