Електрическите автомобили

Свързани новини

25.01.2024 17:00

Електрическите автомобили няма да доминират на световния пазар: Шефът на Toyota

Видян 949 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електрическите превозни средства (ЕПС) никога няма да доминират на пазара и потребителите не трябва да бъдат принуждавани да ги купуват, заяви председателят на Toyota Акио Тойода в коментар, публикуван на уебсайта на компанията.  

Според ръководителя на японския автомобилен производител автомобилите, задвижвани от батерии, някога ще достигнат само 30% от световния пазар, а останалите ще се състоят от хибриди, водородни горивни клетки и автомобили, работещи на гориво.  

Тойода смята, че електромобилите не трябва да се развиват, като се изключват другите технологии, в момент, когато един милиард души по света все още живеят без електричество, а електромобилите, задвижвани от батерии, са скъпи и се нуждаят от инфраструктура за зареждане.   

Говорейки на бизнес събитие по-рано този месец, Тойода, чийто дядо основава Toyota в Япония през 1937 г., призова за "многопътен подход". Той допълни, че преминаването към електромобили няма да стане толкова бързо, колкото мнозина смятат, и че "клиентите - а не регулациите или политиката - трябва да вземат това решение", визирайки целите за нулеви нетни емисии, за които настояват много западни правителства.


Тойода заяви, че се противопоставя на фокуса върху електрическите превозни средства с батерии за сметка на алтернативите: "Врагът е CO2. Така че нека всички да помислим за намаляване на CO2."  

Коментарите на Тойода идват, след като продажбите на електрически автомобили в Обединеното кралство и ЕС отслабнаха към края на миналата година. По данни на Обществото на производителите и търговците на автомобили пазарният дял на електромобилите в Обединеното кралство е намалял през миналата година, тъй като някои шофьори не са били склонни да ги купуват поради опасения от високата им цена и липсата на точки за зареждане.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец