Европейската комисия

Свързани новини

24.04.2024 14:27

ЕК призова България да се придържа към законодателството за обществените поръчки

Видян 285 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия изпрати официално предупредително писмо до България и други страни членки, в което настоява те да се придържат към законодателството за обществени поръчки, както и да транспонират директивата за транспортната трансевропейска мрежа TEN-T, предаде БНР.

Комисията изпрати мотивирано становище до България и още 5 страни-членки заради това, че не са транспонирали в законодателствата си директивата, която залага мерки за напредък по реализирането на трансевропейската транспортна мрежа. Тя цели плавно приключване на основни проекти, като прави процедурите по даването на разрешителни и обществените поръчки по-ясни, подчертават от Комисията.

Държавите трябва да отговорят в рамките на два месеца, иначе Комисията може да ги даде на Съда на ЕС.

Същото може да се случи на България, ако тя не отговори в същия срок на официалното предупредително писмо затова, че не следваме законодателството за обществени поръчки. Става дума за различни проблеми, сред които ограничаване на правата на операторите и изключването на частни болници от правилата за обществени поръчки в ЕС, макар в България те да са частично финансирани от обществени фондове.

Комисията изпрати и допълнително официално предупредително писмо до България заради това, че не е транспонирала правилно директивата за укрепване на презумпцията за невинност и наличието на правото на присъствие на процеса при процедури за криминални деяния.

Първото предупредително писмо е изпратено до страната ни през септември миналата година, но Комисията е открила допълнителни проблеми при транспонирането на текстове за процеси в отсъствието на обвиняемия и правото на нов процес.

Комисията изпрати и допълнително официално предупредително писмо до България и още 4 страни членки, в което настоява те да се придържат към трансграничните съдебни процедури по европейската заповед за арест. България не е транспонирала правилно текстовете, свързани със задържането на издирвания, смятат от Комисията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни