Пендиков

Свързани новини

04.12.2023 10:43

Единият ми бияч каза, че за българин не си заслужава да се вика полиция: Пендиков пред съда

Видян 850 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Единият от биячите казал на Християн Пендиков, че за българин не си заслужава да се вика полиция. Това обясни самият той пред съда след поредното заседание на делото срещу Илия Спасески и Борче Ангелов за побоя над секретаря на Сдружение Цар Борис Трети в Охрид на 19 януари тази година, предава БТА.


В това дело Пендиков е в двойно качество - като пострадал и като свидетел, и за пръв път от началото на делото се стигна до неговия разказ за случилото се.


От него стана ясно, че Пендиков познава единия от обвинените - Илия Спасески, с когото до деня на побоя не е имал нито приятелски отношения, нито някакви недоразумения и до този ден не е познавал втория обвинен - Борче Ангеловски, обвинението към когото беше обединено с обвинението към Спасески на последното заседание по делото през ноември.


По думите на Пендиков неговата компания и тази на двамата обвиняеми са били на маси от двете страни на вратата в едно и също заведение във вечерта на побоя и още с влизането на Пендиков в заведението Спасески и Ангеловски са дошли при него, попитали са го дали не го е срам да се пише българин, започнали да го обиждат, като единият го ударил по тила. Пендиков излязъл от заведението, за да говори по телефона, а Спасески го последвал, издърпал телефона от ухото му, изключил го и го предупредил да не се оплаква, "защото ще стане по-лошо".


Пендиков заяви, че решил да си тръгне от заведението, за да не се създава допълнително напрежение и тъкмо тогава, след като излиза от заведението, между две коли на паркинга се случва и побоят. Християн каза, че двамата обвиняеми са го настигнали, започнали са да го удрят, включително с боксове и да го обиждат "на национална основа", два пъти са го повалили на земята, а накрая Борче Ангеловски го е вдигнал и му е казал да запомни лицето му, което по-късно е помогнало на Пендиков при разпознаването му в прокуратурата.


"Чух женски глас, който каза да престанат да ме бият, защото ще извикат полиция и Илия Спасески, който каза, че за българин не си заслужава да се вика полиция", каза Пендиков.


Следващото заседание беше насрочено за 7 февруари, а за него са призовани свидетелите на обвинението.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,