Свързани новини

16.07.2009 09:44

Е. Михайлова: Не е ясно кое ще бъде мнозинството

Видян 1492 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление, каза зам. председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова, която беше цитирана от БГНЕС.


"Но какво има за политиката в този документ. Да, трябва да се промени конституцията, но кога и как. Няма посочено нищо конкретно, а общи намерения. Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти - как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н. Това са политики и ако няма яснота как се взимат решения не може да де говори за истинско мнозинство. Всяко нещо си има измерение в политиката, има си конкретика, за да има подкрепа", категорична бе Михайлова.
"Все още говорим в бъдеще време, ще имаме разговори. След като президентът връчи мандата на партията спечелила изборите ще се види как ще се формира мнозинството. Ние няма да пречим, важното е сегашните управляващи да минат в опозиция. Ние ще предложим една анкетна комисия, особено за направеното в последните месеци и дни преди края на мандата", посочи тя.
Експерти се ползват от всяко правителство, разбира се, това са нормални неща. В Синята коалиция разполагаме не само с добър експертен потенциал и ние можем да застанем зад тях не само като експерти, но и като хора, които могат да участват в управлението без да бъдат изкушени от властта. Никой не е разговарял с мен за участие в управлението, но аз съм много удовлетворена от факта, че съм избрана за зам. председател на НС, което е висока чест, допълни Михайлова.
По повод на Евдокия Манева, която по-рано каза, че би приела да работи като експерт в изпълнителната власт по околна среда, Михайлова каза, че бившата министърка на МОСВ е много ценен специалист. Госпожа Манева или някой друг отива в едно правителство, но може да не сме съгласни с някои политики, експертизи само не са достатъчни в една политика. Ние ще дадем възможност България да има управление и според нашата програма ще взимаме решение по всеки въпрос. Ние сме били достатъчно коректни и например не може да се съгласим на ключова позиция да бъде бивш сътрудник на ДС. Ние сме дали това обещание на нашите избиратели и ще гласуваме според нашата позиция, заключи Михайлова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте