12.05.2015 14:25

Джон Кери пристигна в Сочи

Видян 739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският държавен секретар Джон Кери пристигна в Сочи, което е първата визита в Русия на високопоставен американски представител от началото на кризата в Украйна. В центъра на разговорите му с Владимир Путин ще бъдат преговорите за ядрената програма на Иран и войната в Сирия. Същевременно Джон Кери трябва да се увери в "изпълнението на следващите етапи" от влязлото в сила през февруари примирие в Източна Украйна, съобщиха от Държавния департамент на САЩ.


Американският държавен секретар, който миналата седмица се срещна с иранския си колега Мохамед Джавад Зариф, смята да информира Владимир Путин за разговорите си с него, на фона на очертаващото се окончателно споразумение за ядрената програма на Техеран преди 30 юни, съобщава АФП.


Сирийският конфликт, където бунтовници, подкрепяни от САЩ, се бият срещу правителствените сили на Башар ал Асад, стар съюзник на Москва, също ще бъде обсъден от Кери и Путин, така както и насилието в Либия и заплахата, която поставя организацията "Ислямска държава".Отношенията между САЩ и Русия са в безпрецедентна криза заради присъединяването на Кримския полуостров към Русия през март 2014 г. и конфликта между проруските сепаратисти и силите на Киве в Източна Украйна, добавя АФП. Западът обвинява Русия, че подкрепя военно бунтовниците, нещо, което Москва категорично отрича.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат