Перспективата за още големи увеличения на лихвените проценти доведе до скок на долара и в сряда той достигна нов 24-годишен връх от 144,38 йени, преди леко да се отстъпи

Свързани новини

07.09.2022 12:30

Доларът поскъпва спрямо основните валути

Видян 1439 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доларът поскъпна в сряда спрямо други основни валути с оглед на очакваното повишение на лихвите в САЩ, предава АФП.


Данните за сектора на услугите показаха, че най-голямата икономика в света остава устойчива на фона на нарастващите цени и разходите за заеми, подчертавайки работата, която Федералният резерв има за укротяване на инфлацията, докато се опитва да предотврати рецесия - цел, която много наблюдатели се съмняват, че може да бъде постигната, предаде БНР.


И трите основни индекса на "Уолстрийт" завършиха на червено във вторник, след като отвориха отново след дълъг уикенд, с нарастващи очаквания, че Фед ще обяви трето поредно повишение на лихвите със 75 базисни пункта по-късно този месец. Няколко високопоставени служители на Фед – включително ръководителят Джеръм Пауъл – през последните седмици коментираха, че основният им фокус е намаляването на инфлацията, дори ако това означава насочване на икономиката към рецесия.


Перспективата за още големи увеличения на лихвените проценти доведе до скок на долара и в сряда той достигна нов 24-годишен връх от 144,38 йени, преди леко да се отстъпи. Загубите на йената продължиха да се увеличават въпреки коментарите на правителствени служители, намекващи за възможна интервенция за предоставяне на подкрепа, въпреки че нямаше признаци, че централната банка на Япония ще се откаже от своята ултра свободна парична политика, насочена към тласък на икономиката.


Еврото остана под паритета спрямо долара и на 20-годишно дъно, въпреки че Европейската централна банка се готви да повиши лихвите, като направи това през юли за първи път от осем години.


По-силният долар и очакванията, че водещите икономики ще изпаднат в рецесия продължават да тласкат цените на петрола надолу, като и двата основни сорта поевтиняха с повече от един процент в сряда.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,