"Разбрахме се веднага да започне работа по Общия устройствен план на комплекса "Марица изток", защото този план е елемент от огромното напрежение и недоверие, които съществуват там", посочи президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Свързани новини

19.09.2023 17:05

До края на септември ще бъде подписано споразумение за справедлив преход: Денков и синдикатите

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на септември ще бъде подписано споразумение за справедлив преход, в което детайлно да бъдат разписани ангажиментите на държавата в сектора от днешна дата до 2030 г. Това обяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Николай Денков след среща с президентът на КНСБ Пламен Димитров, президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и представители на протестиращите миньори и енергетици.

„В това отношение мисля, че срещата бе ползотворна“, добави Денков. „Установихме, че имаме съгласие по всички точки в декларацията“, заяви министър-председателят.

"Това споразумение за нас е фундаментален въпрос. Търсим гаранция за него от парламента", каза Пламен Димитров.


Той подчерта, че очакват да бъдат подписани и финансирани ключови механизми, с които може да се запази заетостта. Димитров обяви, че част от споразумението е да бъде създадено държавно предприятие, което ще бъде финансирано по териториалните планове за Стара Загора и Кюстендил, като неговата цел е миньорите, които ще загубят работата си, при същите условия на работа да бъдат преназначени от мините в това предприятие. Той посочи, че това е изключително в центъра на споразумението и е единственият сигурен начин, че няма да излъжат миньорите и те ще имат работа до 2038 г. и ще продължат да работят и след това.


„На първо време ще стартира със сериозен ресурс, още не мога да кажа с колко", добави Димитров.


"Разбрахме се веднага да започне работа по Общия устройствен план на комплекса "Марица изток", защото този план е елемент от огромното напрежение и недоверие, които съществуват там", посочи президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.