Свързани новини

01.05.2011 17:35

Дянков пак не позна – този път със 100 млн. лв.

Видян 1631 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В очакване на оповестяването на тревожни данни за положението на резерва на държавата, който вече е близо до критичните 4,5 млрд. лв. (за последните 3 отчетени месеца е намалял с 1,3 млрд.), БНБ поднесе поредната лоша новина на Симеон Дянков. Човекът, призован на митинга на БСП dYankee Go Home, макар и световен топикономист, пак сбърка с прогнозата. Вместо очакваните 300 милиона, БНБ внесе годишната си дан към хазната за 2010 г. в размер на 200,9 млн. лв. За справка, за 2009 г., когато Тройната коалиция управляваше половин година, сумата беше над 350 млн. лв.

Най-лошото е, че Дянков бе предупреден за това още в края на миналата година от Иван Костов. Вицето на Борисов обаче не пожела да се съобрази с очевидното и завиши очакванията на бюджета със 100 млн., които беше ясно, че няма да дойдат. Така дупката се прибавя към оповестените от в.Сега 570 млн. недостиг в хазната – 224 млн. от осигуровки, 186 млн. лв. от данък печалба, 100 млн. лв. от ДДС, 96 млн. от ДОД. Всички тези числа говорят за очевадна криза в икономиката. 

Иначе има и добра новина – БНБ управлява успешно авоарите си – само от поскъпването на златото сме спечелили 382 млн. евро. Доходността на валутното ни имане се е видгнала с 441 млн. евро .



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към