Свързани новини

11.10.2011 09:51

Дянков: 13-та заплата за държавните служители няма да има и не е редно да има

Видян 1659 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

13-та заплата за държавните служители няма да има и не е редно да има такава заплата, заяви финансовия министър Симеон Дянков пред бТВ.   "Когато отиват на работа се подписват за 12 заплати и трябва да получават толкова. Така че докато аз съм финансов министър, 13-та заплата за държавни чиновници няма да има". По думите му рамката на бюджета за следващата година ще бъде готова до края на седмицата.


"Следващата седмица за последно с различните министерства ще я прегледаме, след което ще я обсъдим със социалните партньори и до началото на месец ноември ще е минал през Министерски съвет и ще е в Народното събрание", поясни Дянков.


Финансовото министерство очаква и окончателната икономическа прогноза за следващата година, която е особено важна заради ситуацията в Европа.


"Забавянето на европейските икономии ще се усети и на нас", обясни Дянков. "Но бюджетът за 2012 година като обща рамка ще е същият като този за 2011 г."


Финансовият министър обясни, че ще бъдат преориентирани пари от сектор сигурност към други сектори в по-тежко състояние – здравеопазване, образование, култура.


"Към сектор култура ще има към 10-15 % увеличение на бюджета. Ще има повече пари и за спорта", коментира Дянков, като уточни, че според него именно това е националната сигурност на страната - здрави образовани деца.


"Разговарях с министър Цветанов преди той да излезе в отпуск. Говорихме, че трябва да инвестираме повече пари в тези сектори, които са бъдещето на българското общество", обясни Дянков.


По думите му общият бюджет на МВР е над милиард и половина лева чисто, така че ако се махнат 6-7 милиона "няма да е много".


Министърът обясни, че остават още 2 седмици работа преди да говори конкретно за бюджета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци