Свързани новини

20.01.2022 10:51

Депутатите приеха промените в Закона за корпоративното подоходно облагане на първо четене

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за корпоративното подоходно облагане. "За" законопроекта гласуваха 148 народни представители, нито един не се обяви "против", а 13 дадоха своя вот с "въздържал се", предаде Нова тв.


Промяната в Закона за корпоративното подоходно облагане е изготвена заради необходимостта от пълно въвеждане в националното данъчно законодателство на европейска директива за установяване на правила срещу практиките за избягване на данъци, които пряко засягат функционирането на вътрешния пазар.


В рамките на дебата Цончо Ганев от "Възраждане" изрази недоволство от влизането в сила на законопроекта със задна дата, каквото е изискването на европейската директива. "Ако някой смята, че е нормално да поставя каквато и да е европейска директива над нашата Конституция, не му е мястото в тази зала", каза още Ганев.


Кристиан Вигенин заяви, че понякога, по изключение, Народното събрание е приемало закони, които да влизат в сила със задна дата.


Председателят на Бюджетна комисия и депутат от "Има такъв народ" Любомир Каримански обясни, че е отбелязал, че има възможност темата да бъде отнесена към Конституционния съд. "Това, което днес ще приемем, не е във вреда на българските граждани и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей