Свързани новини

02.04.2018 09:44

Депутат от ГЕРБ взел обект от националната сигурност на странта

Видян 1727 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народният представител от управляващата партия ГЕРБ – Борис Кърчев е посегнал и е нахлул в обект от националната сигурност.


Той, заедно със съдружника му в Тракия кабел ООД Бойко Байчев, нелегално са прокарали кабели за доставка на тв сигнал в трасе, което е стратегически обект от националната сигурност на България, съобщава PRESSTV.


"За да захранят с телевизионен сигнал села около Стара Загора и за да привлекат нови абонати към фирмата им Тракия кабел, доставяща тв сигнал, двамата съдружници се възползват, грубо погазвайки държавните норми за опазване на националната сигурност. Те прокарват кабели до селата Богомилово и Кирилово в шахти и подземно трасе, изградени от държавата за нуждите на електронното правителство.


Кирилово е родното село на Байчев. За да стигнат до местата, разширявайки бизнеса си, съдружниците вероятно влизат в схема с фирмата-изпълнител на трасето.


Държавата в края на 2015г. вече притежава достъп до почти всички населени места у нас чрез изграждането на Електронно-съобщителната информационна мрежа на Министерски съвет /ЕСМИС/. Тя е стратегически обект от националната ни сигурност, построена е с европейски пари. Още по-скандален е фактът, че Кирчев е член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента", предава PRESSTV.


В петък вече Ви разказахме как скандалният народен представител е прехвърлил на безимотен с 60 % инвалидност човек фирми с дългове в размер на над 800 000 лева. Кирчев е сторил това само дни преди да гласува в пленарна зала ЗА промени в търговския регистър, спиращи подобни практики – да се прехвърлят задлъжняли фирми на малоимотни лица. Припомняме, че по този тип схема е действал и подалият оставка депутат от ГЕРБ – Димитър Гамишев.


Оказа се също така, че Кърчев дължи пари на бТВ и НОВА, след като неговото дружество Би Би Си Кейбъл не е платило правото да ги излъчва. Освен това въпросната фирма, собственост на депутата от Герб е укрила данъци в размер на стотици хиляди левове, след като е прекарало милионните приходи през графата други финансови разходи, плащани по договор, без уточнение към кого и за какво.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.