Българският премиер: Край на "широко затворените очи" за руската намеса

Свързани новини

05.07.2023 14:35

Денков пред Политико: Край на "широко затворените очи" за руската намеса

Видян 642 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все по-популярната проруска партия "Възраждане" напада офиси на ЕС в София, физически блокира депутати в парламента, заплашва хора на прайд събития и призовава враговете на руския президент Владимир Путин да бъдат заличени – и какво се случва? Почти нищо, заключава "Политико".

Същото може да се каже и за серията от мистериозните експлозии в оръжейни фабрики – инциденти, които са под интензивно наблюдение, докато София увеличава оръжейното производство за износ за Украйна. Въпреки че това може да са руски атаки на българска територия, разследващи в София са обвинявани, че бездействат от години.

В интервю за "Политико" новият българския премиер Николай Денков заяви, че е крайно време да се прекрати това бездействие на органите на реда и службите за сигурност, когато става въпрос за случаи, в коитовероятно Москва дърпа конците.

Запита за призива си за действие срещу "Възраждане", Денков определи обичайния подход на български официални лица към руската намеса със заглавието на последния филм на Стенили Кубрик "Широко затворени очи".

"Единственото нещо, което поисках от различни институции, е да прекратят да гледат в другата посока", заявил премиерът пред "Политико" в Брюксел миналата седмица, уточнявайки, че публичните му забележки спрямо "Възраждане" са били реакция на "лъжи", използвани "агресивно" от тях и от други проруски партии с цел "сплашване на българското население" с прокремълска пропаганда.

"Те разпространяват лъжи в социалните медии, за да плашат населението и да се опитват да използват тази обстановка за политически облаги", казва Денков и подчертава, че "Възраждане" са прибегнали до "език на агресията и подстрекателство:

"Тази агресия става все по-видима и не е нещо, което може да бъде оставено да се развива повече".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.07.2023 11:13

    фашето иска да забрани възраждане и да наложи фашистки режим, той мрази мира

  • 001 Ннастолен указател за напреднали 05.07.2023 11:12

    Молец, не пред руската, а пред американската намеса изразявай се правилно, нали се провъзгласи уж за академик ????!!! Академик-измекяр. Какъв срам и позор за академичната общност!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое