Свързани новини

23.04.2014 15:21

Делото за убийството на Яна пред завършек

Видян 1365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разминаване в показанията на свидетелите беляза днешното съдебно заседание срещу Николай Русенов - Чеци, който е обвинен за убийството на Яна Кръстева на 10 юли 2011 г. в Борисовата градина в столицата .


Припомняме, прокуратурата повдигна обвинение именно на Чеци в края на месец ноември 2012-та година, а самият съдебен процес започна в края на януари тази година, като последните няколко заседания бяха отменяни заради отсъстващи свидетели.


Днес обаче пред Софийски градски съд да бъдат разпитани отново се изправиха таксиметровият шофьор Георги Рогачев и първоначалният обвинен за убийството на младото момиче Пламен Трифонов. Очакванията бяха да се състои очна ставка между двамата.


И сега шофьорът Рогачев обясни, че е видял Пламен Трифонов в нощта на убийството именно в Борисовата градина. Часът, по думите на водача на таксито, е бил точно 5.15. По описанието на Георги Рогачев Трифонов е бил тогава с дълга коса, не е носел шапка и е бил облечен с зелена тениска. "Видях няколко дена след това снимката на Пламен Трифонов във вестника", посочи свидетелят.


Обвиняемият Николай Русинов използва правото си да зададе въпрос и попита Рогачев дали е получавал обаждане от бащата на Яна Кръстева. Таксиметровият шофьор категорично отрече да е разговарял по телефона с бащата на убитата.


Веднага след показанията на Георги Рогачев думите му обори самият Пламен Трифонов. Той с два бързи отговора заяви, че никога не е бил с дълга коса и във въпросната нощ не е бил в Борисовата градина. Тогава защитата на Чеци оттегли искането си за провеждане на очна ставка между Трифонов и Рогачев.


За да разкаже своите спомени за фаталната нощ пред съда днес се изправи и скитникът Мирослав Цветков. Той не притежава лична карта и това отне известно време на съда, за да разбере самоличността на Цветков. Стана ясно, че той не работи никъде, живее по улицата и много често се напива със спирт.


Цветков разказа, че във въпросната нощ също се е бил напил и заедно с друг клошар е бил заспал на пейка в Борисовата градина. Изведнъж обаче е чул шум от тичане, стреснал се е и видял мъж да тича в тъмнината.


На въпрос кой е бил мъжът свидетелят се обърна и посочи обвиняемия Николай Русинов - Чеци.


Защитата на Чеци заяви, че има противоречия в показанията дадени днес и преди от Мирослав Цветков, който преди време е посочил Пламен Трифонов за човека, който е видял. Скитникът Цветков не успя да отговори на въпроса защо са му различни показанията.


Все пак съдът поиска на следващо заседание на 28 май да бъде извикан за показания и другият клошар, спал до Мирослав Цветков. Самият Цветков се ангажира да открие въпросния Тони и да го доведе в съда.


На финала на днешното съдебно заседание съдията по делото призова защитата и прокуратурата да подготвят за следващия път добре пледоариите си, което означава, че делото за убийството на Яна Кръстева е към своя край.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв