"Демократична България" сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия и настоява България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят срещу руската агресия в Украйна.

Свързани новини

06.04.2022 09:48

ДБ поиска Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

Видян 1194 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, извършени от руската армия в Буча и други украински градове.


 


Световното обществено мнение е потресено от кадрите на трупове на цивилни граждани по улиците, от разкриването на масови гробове, от сведенията за изнасилвания и изтезания на невинни хора, за масови мародерства от страна на руски военнослужещи. Става все по-ясно, че режимът на Путин извършва военни престъпления, намиращи мащабите на геноцид. Това се посочва в декларация на "Демократична България", разпростарнена до медиите. 


 


 


"Демократична България" сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия и настоява България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят срещу руската агресия в Украйна. „Демократична България“ също така настоява руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата.


 


Ето и целия текст на декларацията:


 


Декларация на парламентарната група на „Демократична България“


 


През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, извършени от руската армия в Буча и други украински градове. Световното обществено мнение е потресено от кадрите на трупове на цивилни граждани по улиците, от разкриването на масови гробове, от сведенията за изнасилвания и изтезания на невинни хора, за масови мародерства от страна на руски военнослужещи. Става все по-ясно, че режимът на Путин извършва военни престъпления, намиращи мащабите на геноцид.


 


„Демократична България“ сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия и настоява България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят срещу руската агресия в Украйна.


 


Ние настояваме:


 


1. България да подкрепи с предоставянето на съдебно-медицинска експертиза разследването на военните престъпления на руската армия, които вече се организират не само от украинските власти, но от ООН, Европейския съюз и други международни организации;


 


2. Като член на Европейския съюз страната ни да подкрепи нови, по-сурови европейски санкции срещу Русия;


 


3. Като припомняме, че като отговор на зверствата в Буча и на други места партньорски страни като Германия и Франция изгониха общо 75 руски дипломати, а Литва – и руския посланик, настояваме за обявяването за персона нон грата на руския посланик у нас Митрофанова, чието поведение напоследък систематично е в разрез с Виенската конвенция за дипломатическите отношения и уронва достойнството на България.


 


4. България да започне да предоставя на Украйна оръжия и муниции, които да й позволят да се защити срещу руската агресия и съпроводените с нея военни престъпления;


 


Свободата, достойнството и животът трябва да се бранят и отстояват.




Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 06.04.2022 18:47

    Когато гостът не разбира от намеци, че му е време да си ходи, трябва да му посочиш вратата.

  • 001 Anonimen 06.04.2022 11:04

    Хранениците на Сорос от ДБ все повече заприличват на вредна и пошла секта

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да