Христо Иванов, 24 МИР София и 16 МИР Пловдив

Свързани новини

31.08.2022 10:08

ДБ определи водачите на листите си за изборите

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Демократична България” обяви водачите на листите си за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври и внесе всички листи за регистрация в регионалните избирателни комисии.
Единият съпредседател на обединението Христо Иванов ще бъде водач в 24-и МИР в София и Пловдив-град, а ген. Атанас Атанасов този път ще води листата във Варна. Съпредседателят на „Зелено движение“ Владислав Панев ще е водач в 25-и МИР в София.
По две листи оглавяват бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова (23 МИР София и Русе), депутатите от предишното Народно събрание Антоанета Цонева (Пазарджик и София-област) и Ивайло Мирчев (Бургас и Разград).

Всички водачи:
Христо Иванов, 24 МИР София и 16 МИР Пловдив
Председател на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България”. Юрист. Зам.-министър-председател и министър на правосъдието в служебното правителство от август до ноември 2014 г. Министър на правосъдието в периода ноември 2014 г. – декември 2015 г., когато подава оставка, след като предложената от него радикална съдебна реформа не е приета от Народното събрание. Председател на парламентарната група на “Демократична България” в 45-ото, 46-ото НС и 47-ото НС.



Атанас Атанасов 3 МИР Варна
Председател на “Демократи за силна България” и съпредседател на “Демократична България”. Юрист, завършил “право” в СУ “Климент Охридски”. Работил като съдия и адвокат, бивш директор на контраразузнаването. Избиран два пъти за народен представител в 40-ото, 43-ото и 45-ото Народно събрание. Зам.-председател на 45-ото, 46-ото НС и 47-ото НС.



Владислав Панев, 25 МИР София



Съпредседател на “Зелено Движение”. Собственик на финансова компания от 15 години, лицензиран инвестиционен консултант. Автор на редица анализи в областта на финансите, европейските фондове, енергетиката и други сфери от икономиката. От 2019 година е общински съветник в Столичния общински съвет. Депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание.
Иван Димитров, 1 МИР Благоевград
Адвокат и общински съветник от “Демократична България”. Иван е от Разлог, женен, с две дъщери. Председател е на ДСБ-Разлог. Завършил е разложката гимназия “Братя Петър и Иван Каназиреви”. Магистър е по право с двадесетгодишен процесуален опит като адвокат. Член е на Адвокатския съвет към АК Благоевград. Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание, където бе излъчен от 1 МИР.



Ивайло Мирчев, 2 МИР Бургас и 18 МИР Разград



Икономист и маркетинг директор в две български IT компании. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България!” и е част от ядрото на IT политиката на движението. През 2015 г. се включва в инициативния комитет “Гласувай без граници“, който провежда независима кампания в подкрепа на възможността за електронно гласуване, а проведеният референдум завършва с успех (1 883 411 гласуват с  „да”). Противопоставя се на решението на парламента (2015 г.) за намаляване на изборните секции в чужбина с кампанията #ИскамДаГласувам, изключително популярна в България и сред сънародниците ни извън страната. Ивайло Мирчев е един от създателите на платформата за честни избори “Ти броиш”, народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото НС.



Людмила Илиева 4 МИР Велико Търново



Людмила Илиева е адвокат, специализирала в областта на гражданското право и процес. Бивш областен управител на Велико Търново в периода от декември 2021 г. и август 2022 г. От 2011 година е член на ДСБ, а от 2016 г. е част от Националното ръководство на партията. На 46 години, омъжена и майка на две деца.
Любен Иванов, 5 МИР Видин
Роден на 3 януари 1979 г. във Видин. Завършил СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“. От 2003 г. е адвокат към Адвокатска колегия – Видин. От 2015 г. е общински съветник в Общински съвет – Видин.
Владислава Лакова, 6 МИР Враца
Областен председател на ДСБ-Враца. Има магистърска степен „Счетоводство и контрол”, специализация „Здравен мениджмънт”. Заместник председател на Общински съвет –  Враца от “Демократична България”. 3 мандата заместник-председател на Общински съвет – Враца. Директор агенция Враца на „Застрахователно дружество Евроинс” АД. Семейна.
Ивелин Стоянов, 7 МИР Габрово
Работи в Техническия университет в Габрово. Има дългогодишен опит в научно-изследователската дейност по проекти. Учредител е на “Демократи за силна България“ и председател на общинската структура на ДСБ, Габрово. Общински съветник от “Демократична България“. Има опит в местното самоуправление – четири мандата.
Албена Симеонова, 8 МИР Добрич
Албена е био земеделски производител, председател на Българската асоциация “Биопродукти”, която обединява всички биопроизводители в страната. Председател е и на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие, с която активно работи по редица проекти, свързани с проблемите на земеделието и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за