“Ще се борим в този парламент да не бъде отстъпено от добрите законодателни практики, които отстоявахме в предходните три парламента и които бяха високо оценени от последния доклад за върховенството на правото на Европейската комисия”, каза Надежда Йорданова.

Свързани новини

31.10.2022 15:43

ДБ иска ежемесечно изслушване на шефовете на спецслужби на председателски съвет в парламента

Видян 675 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителите на специалните служби за сигурност веднъж месечно да бъдат изслушвани на заседанията на председателския съвет на Народното събрание. Такова предложение за промяна в правилника за дейността на парламента прави “Демократична България”, обяви преди заседанието на временната комисия за парламентарния правилник зам.-председателят на парламентарната група на ДБ Надежда Йорданова.


Тя обоснова изслушванията на шефовете на спецслужби с необходимостта парламентарното ръководство да е наясно с всички важни и актуални въпроси на сигурността, особено в днешното време на множество кризи.

Друго предложение на ДБ за промяна в парламентарния правилник предвижда в Народното събрание да бъдат изпращани веднага след приемането им всички секретни решения и постановления на Министерския съвет. “Парламентарен контрол е невъзможен, ако не знаем, че такива актове изобщо са били приети. Затова е много важно веднага след приемането им те да бъдат представяни на постоянните комисии”, каза Йорданова.

С трето предложение за промяна в правилника се въвежда изискването в оценката на въздействието на всеки законопроект да се включва и оценка на въздействието му върху правата на българите извън страната.


Според Йорданова практиката показва, че България все още не може да се справи с пълноценното включване на българите в чужбина в обществено-политическия живот на страната. Още в предизборната програма на ДБ бе заложено обещанието всички законопроекти да преминават и през оценка за въздействието им върху българите зад граница.

“Ще се борим в този парламент да не бъде отстъпено от добрите законодателни практики, които отстоявахме в предходните три парламента и които бяха високо оценени от последния доклад за върховенството на правото на Европейската комисия”, каза Надежда Йорданова.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което