ДБ алармира за тонове опасни химикали на пристанище  Бургас

Свързани новини

07.02.2022 17:32

ДБ алармира за тонове опасни химикали на пристанище на Гела

Видян 1001 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тонове опасни химикали са складирани на пристанище Бургас без екооценка и в опасна близост до жилищни райони. За това алармираха с живо включване от морския град депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев и лидерът на местната организация на Да България и член на националното ръководство на партията Димитър Найденов.



 
Пристанището е концесионирано от бизнесмена Кирил Домусчиев. В сърцето на Бургас има резервоари за сярна киселина с вместимост 50 000 тона, в непосредствена близост до тях са 5 баки по хиляда тона всяка за течни горива, обясни Найденов.
Според Мирчев и Найденов тези опасни товари трябва да се разтоварват или навътре в морето, или на много отдалечени от населените места точки. “Оттук товарите се качват на жп цистерни и се транспортират из цялата страна.



 
Помните какво стана в Хитрино. Представете си, ако стане авария с газ под налягане в близост до резервоари със сярна киселина и течни горива в центъра на града - каква екологична катастрофа ще бъде за черноморския регион и за Бургас”, каза Найденов.



Той коментира още, че от 2017 г. началник на РИОСВ-Бургас е прословутата госпожа, която е подписала разрешението за изграждане на подпорния хотел на Алепу, отново без ОВОС, защото и тогава преценили, че не е необходим.



 
Димитър Найденов посочи още, че в Европа не се отдава на концесия пристанищна инфраструктура, а дейности. А заради терористичните заплахи тенденцията в света е пристанищата и тяхната транспортна инфраструктура да остават под държавен контрол.
 



“Ще подадем сигнали до ресорните институции и министри и ще държим в течение обществеността за развитието по темата”, каза депутатът Ивайло Мирчев.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Дарина 13.02.2022 16:36

    ДБ пак търсят медийно внимание и създават излишна паника.

  • 001 Росен 07.02.2022 20:46

    Ей тука зад блока има обърнато кошче за боклук – идеален повод за новина за ДБ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион