28.04.2015 15:00

Държавата закъса, заплашва предсрочно фирми да плащат по 200 лв.

Видян 1756 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В държавната хазна уж има излишък едва ли не милиард, а в същото време от няколко дни данъчни масово звънят на пожар по фирмите със заплахи. Въпреки че срокът за корпоративния данък е 30 април и още не е дошъл, те се заканват на незакъснелите в понеделник да им запорират сметките, ако не си цакат на секундата. Такова чудо не е било дори през 1997 г., припомнят фирмаджии със стаж.

 

Странната политика, каквато са предприели данъчните в момента, се практикува от колекторските фирми. Само дето те навестяват и стресират много закъснели с плащанията длъжници, а не изрядни платци. Предсрочно звънкат само колцентровете на най-закъсалите в момента банки.


Истерията, обхванала служителите на финансовия министър Горанов подсказва, че нещата със събираемостта на приходите едва ли вървят по мед и масло, както са официално представяни в медийното пространство.


В този смисъл едва ли е случаен и тв- и пресбоят по Ваньо Танов. Не, че шефът на митниците е цвете за мирисане, ала чак такава медийна атака нещо изглежда малко прекалена – не може един сал той да бъде виновен за всичко, при положение, че оборотите повсеместно и без изключения по сектори се свиват дотолкова, та дори хипермаркетите намаляват асортимента си (вижте дори само Пикадили и Карфур).

 

Освен това тв- и пресвойната срещу шефа на митниците помага на Танов да се помири в ролята на жертва със свои стари врагове по време на неотдавнашни пътувания в странство, както 19 минути научи от мястото на събитието, но засега няма да дава повече подробности.

 

Истината е, че новите периоди по еврофондовете (2014-2020) на почти всички програми все още не са отворени, въпреки че трябваше това да е станало още преди година и половина. Дори да приемем, че цялата вина е на Орешарски, вече минаха 9 месеца, откакто него го няма на власт. Което е точно половината от година и половина (18 месеца). 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей