Свързани новини

15.02.2012 15:46

Държавата позлатява частните училища, да се готви НБУ

Видян 2200 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отдавна предупреждаваме, че Сергей Игнатов е опасен за българското образование. След като се наложи Брюксел да ни бие шамари и да ни заплашва със санкции, заради това, че 2 години и половина не е в състояние да произведе закони за средното и за висшето образование, първият от тях е налице като проект. И веднага хвърля публиката в джаза.
Частните училища и детски градини ще източват бюджета с 10 млн. лева годишно. Те хем ще събират своите свръх такси от хората, дали хлапетата си в тях, хем ще тежат и на хазната. Тя ще им дава по още 1200 лева на питомец, за да им удвои парите в касичките. Това, ако не е корупция и наглост, ще кажете вие!
А ние ще ви подготвим, че скандален член като чл. 281 от проекта за закон за средното образование ще има и в този за висшето. Ще се окаже, че държавата ще спонсорира Нов български университет, откъдето дойде ненагледният министър.
Ами няма милиардерът Сорос да си харчи парите в основания от него ВУЗ, когато това може да прави скъсаният български данъкоплатец. Ала студентите в частния университет едва ли ще бъдат освободени от големите си такси.
Най-обидното в цялата работа е, че бедните ще плащат за децата на богатите. Хората дори с минимална заплата ще заделят левчета чрез данъците си, за да пълнят гушите на просветната мафия и на онези, които досега я хранеха – плащащите такси за частни детски градини и учулища.
Тази наглост не е изненада, след като единственият досега приет закон в сферата е този за научните степени. Който позволи министърът най-накрая да стане професор. А заедно с него и всякакви касапи, учили и недоучили медицина, които ще бъдат произвеждани в професори от нароилите се из страната съмнителни ВУЗ-ове.
19’ вече писа и за друга шокираща новост в проекта за закон за средното образование. Вместо да стимулира обучението при положение, че българските ученици са на дъното по грамотност в ЕС, ще се допуска преминаване в по-горен клас и с двойка в средното училище, а в началното няма да има повтаряне на класове. Сиреч, ще се стимулира неграмотността. А не примерно професионалната квалификация, за която се моли бизнесът, който изпитва недостиг на адекватни кадри.
Трудно би могла да бъде обяснена подобна идея, обричаща населението на нашата държава на перманетна бедност в свят, където водеща е икономиката на знанието. Дали зад всичко това не прозира братската помощ на загрижените за нас американци, които през тези 22 години направиха, каквото можаха, за да сринат чудесната образователна система в нашата държава? Или пък лакейството на българските им послушници. Разни умници като министър Игнатов и неговата ръководителка Румянка Таулова – майката на финансовия министър Дянков.
Накрая ще ви разкажем една история която не е виц, а е реалност – въпреки че законът изисква категорично шефовете на кабинетите на министрите да бъдат с висше образование, точно тази на просветния министър няма подобна тапия. Ама е приятелка на Дянковата майка...


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.