Задържаният син на Иарата, в дъното вляво, зад Кирчев, Бойко Рашков и Аз съм Наско на предизборен митинг през есента на 2022 година в Хасково.

Свързани новини

03.04.2024 19:50

ДАНС удари контрабандния канал на „Кокорчовците“ през Хасково

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДАНС удари днес контрабандният канал на „Кокорчовците“ през Хасково, който функционира от години и обслужва хора от върховете на „Промяната“, съобщи Breaking.bg.


Ударът на родното ФБР стигна до върховете на агенция „Митници, пряко подчинена на финансовия министър в оставка Асен Василев, като домовете и офисите на назначената от него шефка Петя Банкова и заместника й Людмил Маринов бяха обискирани от ДАНС и новата антикорупционна комисия. Банкова бе закарана на разпит там и по неофициална информация е задържана.


Операцията на родното ФБР е по неотложност и е започнала рано сутринта в хотел „Маринела“, където са задържани Марин Димитров-Иарата- и синът му, колата им обискирана от агенти на ДАНС.


Според различни публикации в медиите арестуваният Димитров е човек на Васил Божков-Черепа и контрабандиста Николай Николов-Паскал. Димитров носи прозвището Иарата, защото е бил шеф на местния клон на ИАРА-Хасково.
Митичният контрабандист Паскал.


Димитров е в много близки отношения с бившия вътрешен министър Бойко Рашков и съпредседателя на „промяната“ Асен Василев.


През септември 2022 година по време на поредните извънредни парламентарни избори синът на Иарата бе засечен на предизборна среща в центъра на Хасково в компанията на кандидат-депутатите Бойко Рашков, бившият министър на културата в кабинета на Кирил Петков Атанас Атанасов-„Аз съм Наско“ и ексшефът на Националната полиция


Венцислав Кирчев, назначен на високия пост от Рашков. Кирчев прави шеметна кариера от шеф на РПУ-Черноочене, през директор на ОДМВР-Хасково до началник на ГНДП. Той и заместника му Дулев се орезилиха с незаконния арест на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. След свалянето на правителството на Петков Кирчев напусна спешно полицията и стана кандидат за депутат от ПП, но не бе избран.


Бившият шеф на полицията Кирчев на предизборна проява в Хасково. Зад гърба му е синът на Марин Димитров-Иарата, човек на Васил Божков-Черепа.


Според неофициална информация за издигането на Кирчев, доверено лице на Иарата, Васил Божков и Паскал на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков са платени 500 000 лева, за да може мафията да си има свой човек за шеф най-голямата главна дирекция в МВР.


Както Breaking.bg писа преди седмица Асен Василев е с основна вина за провала на преговорите за ротация между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Защото освен останалите искания е настоявал- за директор на ОДМВР-Хасково да бъде върнат Недан Хаджиев, сега служител на БОП-Хасково.


Според публикации в медиите Хаджиев е свързан с контрабанда на цигари, в която водеща фигура е въпросният Паскал, както и с хора на Черепа. Твърди се, че опъвал чадър над трафика на мигранти. Публикации го свързват като съсобственик на хасковското заведение  „Плаза“ с Иван Каракачана и Димо Златаря  и че наскоро са закупили имот за над 2 милиона лева в центъра на Хасково. Твърди се, че по тази тема има сигнали и доклади във „Вътрешна сигурност“ и ДАНС, в които  всичко е изтъкнато, но се прикрива.


По време на задържането на Иарата в София агенти на ДАНС са атакували жилищата на бивши и настоящи митничари в Свиленград.
Разследването е за контрабандния канал на „Кокорчовците“ за нелегален внос на цигари и алкохол от Турция и Гърция през България.
Защо Асен Василев брани на амбразурата Агенция „Митници“?


Уплашеният Асен Василев се хвърли на амбразурата да защитава назначената от него Банкова. Обаче твърденията му се разминават с истината.
Петя Банкова не разбира нищо от митници. Тя е бивш служител на отдел „Анализи“ в ДАНС и е назначена на абсурдната длъжност „изпълнителен директор“ в агенцията с протекциите на бившият й началник Павел Тонев, известен като „червеният касиер“  от времето на Тройната коалиция.


Всъщност Асен Василев, който уж щеше да „реформира“ митниците и НАП като ги слее, е успял да смени началниците на всички митници през последния месец-София, Варна, Бургас и Пловдив, както и началниците на смени на трасетата на най-рисковите гранични пунктове-Калотина, Лесово и Капитан Андреево. Навсякъде са назначени кадри от времето на Тройната коалиция, предимно хора на митичните по онова време митничари-контрабандисти Митьо Прасето, Асен Дебелия и Румен Цайса. Според запознати това е направено с цел събиране на черни пари за предизборна кампания. Стигнало се до абсурда „тежка митница“ като Пловдив да бъде оглавена от бивш служител на общината. Между другото обещаният от Асен Василев „екип“, който ще слива АМ и НАП, не съществува.


Иначе няма обяснение неистовият напън на Василев да контролира Хасково и Капитан Андреево в частност.


Според публикации в хасковски медии финансовият министър катастрофира именно на път за родния си град за среща с въпросния Хаджиев и митничари от Капитан Андреево.
Големият бос в ударения канал през Хасково ексмитническият началник Асен Дебелия, пряко свързан с кръга „Монтерей“, Братя Велчеви, руската ВТБ, Валентин Златев.


С него и за него са работили Паскал, Иарата и останалите от канала.
За съществуването на този канал са подавани сигнали до различни институции от Григор Здравков от Българска легия „Антимафия“ до президента Румен Радев, Кирил Петков като премиер, Бойко Рашков. Единият от тях е от май 2021 година, но по тях не е свършено нищо.


 На снимката: Задържаният син на Иарата, в дъното вляво, зад Кирчев, Бойко Рашков и Аз съм Наско на предизборен митинг през есента на 2022 година в Хасково.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Много е важно днес да останете верни на себе си


Много е важно днес да останете верни на себе си и да