"Явно след прокарването на нови червени линии това няма да е лесно

Свързани новини

15.07.2022 09:23

Да се оползотвори последната надежда - третия мандат за съставяне на правителство: Радев

Видян 830 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Провеждам консултации в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети, и в очакване да се оползотвори последната надежда - третия мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент”. Това каза президентът Румен Радев в началото на консултацията си с партия “Продължаваме Промяната”, представена от Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

"Явно след прокарването на нови червени линии това няма да е лесно, но политиците са в НС по волята на българските граждани, и очакват компромиси, за да се решават техните проблеми. В условията на глобална криза проблемите се увеличават, в условията на липсата на газ се очертава тежка зима. Пътищата може да останат без поддръжка. Все още не сме емитирали 8.5 млрд. лв. дълг", каза още президентът.




"Осъзнаваме огромната отговорност, която имаме пред българския народ. Ние сме тук да заявим цялата ни готовност и да бъдем максимално диалогични. Готови сме да направим, всичко възможно България да има парламент и правителство. Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа", това отговори премиерът в оставка Кирил Петков. Той каза още, че ПП са готови да проведат разговори "с всички народни представители, от всички политически партии, които могат да взимат сами решения в парламента и не са зависими от задкулистни сили, които не са в парламента".

"И от Вашето решение зависи при кого ще отиде третият мандат. Очакваме с огромно нетърпение да видим на кого ще го дадете, и ако е при наши сегашни коалиционни партньори, сме отворени за разговори и диалогичност", каза още Петков.

Днес президентът провежда консултации с всички парламентарно представени политически партии, след което ще прецени на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 аас 15.07.2022 10:15

    Като удавник за сламка са се хванали и Радев, и ПП, и ДБ, и БСП за възможността да продължат да изпълняват антибългарската политика на шефовете от Козяк и Брюксел. Явно добре им плащат за предателството. И ГЕРБ, и ИТН, и ДПС хич даже не са по-назад в това отношение.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което