Има политици, които са готови да направят тази опасна стъпка: да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели, предупреди Радев

Свързани новини

01.05.2022 20:00

Да не допуснем страстите от войната да се пренесат у нас: Радев

Видян 2068 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Скъпи съотечественици,
 
На Първи май отбелязваме Световния ден на труда и международната работническа солидарност. Роден в Чикаго през 1886 година, този празник вече век и половина вдъхновява борбите за социална и обществена справедливост. Осемчасовият работен ден, платеният отпуск, обезщетенията за безработица и всички социални придобивки, на които се радваме днес, не са получени даром. Те са извоювани с волята и усилията на няколко поколения.
 
 
Войната е най-зловещият враг на труда. Опустошението заличава съзиданието. Граденото с векове, изчезва за секунди. Тази година посрещаме празника, докато в сърцето на Европа отекват експлозии. Цели градове са в руини. България вече понася косвени щети от тази война в енергетиката и икономиката, а ръстът на цените потапя все повече българи под линията на бедността. Рискът войната да ескалира като общоевропейска и дори световна е реален. Нашите домове, децата ни, нашата родина и природа могат да станат жертва на тази ескалация.
 
Има политици, които са готови да направят тази опасна стъпка: да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели.
 
 
Нека не забравяме, че войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна. Чуждият живот, този на обикновените хора, е стоката, с която те се разплащат помежду си. Трябва да осъзнаем, че никоя политическа демагогия не трябва и няма правото да залага живота на почтения, работещия човек, да унищожава постиженията на човешката цивилизацията, съзиждани с труда на поколенията преди нас.
 
 
В тези времена на изпитания, наш човешки дълг е да помагаме на пострадалите от войната. България е и ще остане съпричастна с всички, които търсят спасение от този брутален братоубийствен конфликт.
 
Но наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната. Да не се поддаваме на милитаристките призиви, с които започва всяко кръвопролитие. Да не допуснем страстите от войната да се пренесат у нас. Да не търпим политически шарлатани да ги разпалват за своя употреба.
 
 
Като офицер съм посветил живота си на сигурността на България и оставам верен на тази мисия и днес. Ще работя за нея и занапред.
 
 
В днешния празничен ден искам да благодаря на всички вас: бедни и заможни, хора на умствения и физическия труд, които с почтеност и усърдие градите и пазите България.
Честит Първи май, скъпи сънародници!", заяви в обръщение президентът Румен Радев.
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв