Исус Христов живее с многолюдната си фамилия в къща без ток

Свързани новини

15.02.2022 20:02

ЧРД без легло, но с първа торта за Исус от Айтос

Видян 2354 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Странджа е един от най-бедните  квартали на Айтос. Там Исус Христов живее с многолюдната си 10-членна фамилия без баща в къща без ток, без вода и без легла. Майка му Фанка чака 10-то си дете, предава БНР.

Преди дни момчето намира изгубено портмоне с лична и дебитна карта и със сумата от 140 лв., кредитни и дебитни карти. Веднага се отправя в полицията, където го предава.

"Това не е история за едно върнато портмоне. Такива вече има много. Това е разказ за това как една добра постъпка провокира още много такива жестове", добавя БНР.

Роденият в Деня на любовта и саможертвата Исус стана на 15.

След като прочитат в социалните мрежи историята му, Павлина Стаматова и още няколко нейни състудентки решават да организират такъв рожден ден, който момчето, което макар и тийнейджър учи в 3-ти клас, ще помни дълго.


"Попитахме го какво иска за празника, той ни каза, че няма дрехи и обувки. Взехме му торта, напазарувахме хранителни продукти за един месец, за да има какво да ядат. В един магазин в града му купихме и обувки."


Техният жест е трогнал собственичката на магазина за обувки и на свой ред е подарила на момчето боти за зимата.

"Детето каза, че това е най-хубавият му рожден ден. Имал торта за първи път. Надявам се да променим мнението към тази малцинствена група, защото точно Исус показва, че и ромите могат да бъдат много добри и да извършват добри дела. Той ми каза, че не е искал да ги прибере за себе си, защото парите в портмонето не са били негови."

И може би не е случайно, че Ивелина Цанева, Гергана Ангелова, Станислава Големанова, Павлина Стаматова и Милена Русева учат именно специалност Социална педагогика в университета Проф. Асен Златаров в Бургас.

Павлина Стаматова и нейните колежки се надяват добрите постъпки да бъдат все повече, за да може историята на едно върнато портмоне да не бъде новина, а нещо обичайно.


Исус получи подаръци и от директора на ОД на МВР Бургас. Това се случи на тържество, което се проведе в училището му в Айтос. Сред пакетите имаше дрехи за момчето, обувки, спортни и учебни пособия. За семейството му са осигурени и хранителни пакети.

 


 Снимка: БНР


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби