Свързани новини

24.03.2015 14:43

Чиста проба тероризъм е експлозията във ВМЗ – Сопот

Видян 1948 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Чиста проба тероризъм”, така най-големият експерт по взривовете у нас за последните 3 десетилетия Иван Бояджиев коментира пред Нова телевизия в предаването на Милен Цветков експлозията в склад на ВМЗ-Сопот през уикенда. „Частни интереси стоят зад този казус”, допълни той и по този начин потвърди лансираната още в неделя в сайта ни, а в понеделник и във вестник 19 минути наша версия. Според нея конкуренцията при увеличените поръчки за оръжейните заводи у нас е най-логично да е довела до ужасяващия тътен.


„ВМЗ-Сопот е единственото място, където може и трябва да се обезвреждат боеприпаси, защото там и хората са подготвени, и техническите, и технологичните  условия са налице”, добави бившият главен секретар на МВР. „Само там утилизацията не носи опасност за населението, което се и видя в конкретната ситуация”, акцентира Бояджиев.


Тук ние само ще напомним, че причината през 3 месеца да гърмят подобни складове и да се стига до трагедии като тази в Горни Лом, която зачерни цяло село и дори цяла малка община и я остави освен без здрави и прави работещи хора, а там те са ултра кът, и без поминък, е фактът, че неподготвени кадри работят с опасната продукция. Неминуемо до подобни сцени ще се стигне и в Арсенал, където в момента всекидневно се назначава „куцо, кьораво и сакато” – по 20-30 души на ден, които най-често са необразовани, а и няма кой да ги квалифицира за тази специфична и тънка, а също смъртоносна работа.


„Това не е първият опит за саботиране на единствения ни държавен завод от страна на частниците”, категоричен е в заключение специалист номер 1 у нас Иван Бояджиев. Той е убеден, че улики срещу извършителите и поръчителите ще се намерят и цялата работа ще се размирише тотално.


Ще напомним, че през последните седмици съпартийци и селски на военния министър и синът на митницата в Петрич по Костово време от ДСБ завзеха ръководните позиции във военната ни промишленост, без никакви познания в тази област. А за шеф на ВМЗ реформаторският министър Лукарски назначи бившия състудент, съдружник и партньор при аферата с пренесени през границата куп пари на червения депутат Кирил Добрев. 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво