Свързани новини

26.03.2009 09:27

"Чикаго трибюн" и "Лос Анджелис Таймс" се сливат

Видян 1123 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Чикаго трибюн" и "Лос Анджелис Таймс" обединяват бюрата на репортерите си в чужбина в една обща организация, която ще обслужва всички вестници на медийната група Tribune Co. Общата редакция ще се ръководи от Лос Анджелис, където е седалището на репортерските екипи в чужбина, съобщи БГНЕС. 


"Чикаго трибюн" ще работи с "Таймс" ежедневно, за да се уточняват темите за отразяване. В момента "Чикаго трибюн" има репортери в пет града в чужбина /Бейрут, Исламабад, Лондон, Мексико и Москва/, а Лос Анджелис Таймс - има около 15 репортери от Багдад до Сеул. Много от американските вестници, изправени пред проблема с падане на приходите от реклами и падащите тиражи, намалиха своите бюра в чужбина и се концентрираха върху отразяването на местни новини. Това обаче не е редакционната политика, която трябва да се води според медийната група. Главният редактор на международния отдел на Лос Анджелис Таймс Брус Уолъс заяви, че ангажираността на вестника с международните новини остава силна. Групата "Tribune Co", която контролира "Балтимор сън", "Орландо сентинъл", "Хартфорд кърънт", е поставена под защита на закона за фалитите през декември. Това е втората най-голяма американска вестникарска група по приходи.


От януари 2008 година досега в САЩ са закрити близо 120 вестника. В други 67 издания са съкратени 21 хиляди работни места. Ситуацията във вестникарския бранш се влоши в резултат на много причини, сред които промяната на навиците на читателите, икономическата криза в страната, както и редица допуснати грешки в индустрията. Все повече американци не си купуват вестници, тъй като предпочитат да четат електронните им издания. Според последни данни през 2008 година приходите на печата в САЩ са възлезли на 38 милиарда долара, а през 2007 година - на 49.5 милиарда долара. През първото тримесечие на тази година печалбите на вестниците продължават да намаляват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион