Той каза още, че замяната на въоръжението ни с ново повдига редица въпроси.

Свързани новини

22.02.2023 11:26

Част от партиите у нас гледат на армията ни като на военен донор за Украйна: Радев

Видян 1016 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Войната в Украйна усложни ситуацията. Отчитаме недостиг на ресурси, хора и модернизация”, заяви президентът Румен Радев във връзка със състоянието на въоръжените ни сили през 2022г.

Той поздрави Министерството на отбраната за организацията, която е направило по сформирането на международна бойна група, като заяви, че страната ни е била първа по източния фланг. Поздрави ги още и за разработката и актуализацията “на редица важни проекти за модернизацията на въоръжените сили”.

“Дори в тази напрегната обстановка НС не счете за необходимо да разгледа внесената от Министерство на отбраната програма за приоритет на инвестиционни разходи. Това е едно от големите ни предизвикателства пред въоръжените сили. Недопустимо е в тази изключително сложна среда за сигурност немалка част от политическите партии да гледат на въоръжените ни сили не като гарант за териториалната цялост и сигурността на страната, а като донор за въоръжените сили на Украйна”, категоричен бе Радев.

Той каза още, че замяната на въоръжението ни с ново повдига редица въпроси.

“Прозорецът за получаване на нещо като замяна е затворен. Дори и да е било възможно - това количество е нищожно на фона на цялостната необходимост на превъоръжаване на българската армия”, категоричен бе държавният глава.

Той уточни, че ако няма възможност за замяна на въоръжение страната ни ще трябва да закупи нужните платформи. “Всички, които настояват, че с концепцията “Сливи за смет” ще се решат проблемите, трябва да могат да се изправят пред обществото и да отговорят кога и какви платформи бяхме получили в замаяна, кога ще обучим лични състави и как можем да го поддържаме? Ако не можем да получим - ние трябва да закупим. Кога ще могат да бъдат предоставени нови такива платформи? Колко ще ни струва и имаме ли пари да го направим сега?”, попита Радев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.02.2023 23:55

    леле, и този е от психиатрията, и на него му е пречел бай му Тошо, сега ще ходи ли да се бие в крайната или чака дедо му байдан и синчето хънтър да го похвалят, вероятно е ваксинирано ковидарче, едни акушерки от ликвидационните комисии на времето казаха,че вече нямаме нужда от армия и я затриха, защото били много компетентни

  • 001 Anonimen 22.02.2023 16:24

    Цяла България знае, че състоянието на армията е плачевно от времето на бай Тошо насам! Вината е на всички от властта през тия години, вкл. и на военните! Радев просто използва ситуацията, за да помага на убиеца Путин да унищожи Украйна!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни