Свързани новини

12.05.2021 18:06

Чака се нов шеф на Булбанк, досегашният оглавява групата в Източна Европа

Видян 6397 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

УниКредит обяви нов мениджърски екип за ефективно управление на бизнеса и реализиране на новия стратегически план през втората половина на 2021 г.  Сегашният изпълнителен директор на банката в България Теодора Петкова ще оглави групата в Източна Европа и споделено в Русия. Тя ще се състои от подразделенията в Босна, България, Хърватия, Румъния и Сърбия. Така постът й в София като ръководител на най-голяма българска банка се овакантява и най-коментираната тема в банковите кръгове, които научиха новината за рокадата от сайта ни 19min.bg е кой ще замести Петкова. Напомняме, че освен нея като шеф на банка №1 у нас, и главният изпълнителен директор на третата по големина кредитна институция в страната – ОББ, преминава на по-висока позиция в групата – собственик – в случая с Петър Андронов това е КВС. Месец-два по-рано и банка №2 пенсионира Виолина Маринова и назначи унгарски шеф.
Иначе цялата UniCredit се преструктурира. Италия ще бъде оглавена от Николо Убертали, който неотдавна беше съпредседател на Централна и Източна Европа. Това позициониране на Италия като самостоятелна единица в банковата верига отразява критичното значение на тази държава за групата, а също така почита корените, същността и духа, които подчертават произхода на UniCredit.
Германия ще продължи да бъде оглавявана от Михаел Дидерих, който ще остане фокусиран върху развитието и развитието на бизнеса в страната.
Групата Централна Европа ще се състои от Австрия, Чехия и Словакия, Унгария и Словения и ще се управлява от Джанфранко Бизани.
Джанфранко и Теодора Петкова ще поемат съвместна отговорност за Русия. Главите на страните в Централна и Източна Европа остават непроменени, с изключение на България, която ще остане под управлението на Теодора до преминаването към нов главен изпълнителен директор. Джанфранко и Теодора ще работят в тясно сътрудничество предвид общата инфраструктура, пазарните тенденции и очевидното взаимодействие на съответните региони.

 ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК!


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв