От БСП обаче поставиха и условия - основата на разговорите да бъде на програмата, която са изработили съвместно с ПП и ДБ.

Свързани новини

15.07.2022 13:23

БСП при Радев: Готови сме да положим усилия за работещ парламент (Видео)

Видян 845 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На консултация при президента се явиха и представители на БСП. Председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че те са готови да започнат преговори с досегашните си партньори за съставяне на нов кабинет, но категорично каза, че няма да преговарят с ГЕРБ и ДПС.


“В последните  6 месеца опитахме предизвикателства на няколко кризи на гърба си. Положихме усилия да преведем страната и народа през тежките зимни месеци. Това правителство оставя България финансово стабилна и с рекорден ръст от 20%, което ни поставя на първо място в ЕС за пръв път”, каза Нинова.



“Декларираме нашата готовност, ако решите третият мандат да бъде връчен на БСП, да положим усилия, да проведем разговори с колегите, за да гарантираме работещ парламенти и с стабилно правителство”, заяви тя. 


От БСП обаче поставиха и условия - основата на разговорите да бъде на програмата, която са изработили съвместно с ПП и ДБ. 


В нея са заложени три приоритета, на които от БСП ще държат да бъдат изпълнени. Това са социалната политика, стабилна икономика и “безкомпромисна борба с модела на управление на ГЕРБ и Бойко Борисов”.


“Ние водим тази борба вече шеста година и смятаме, че тя трябва да продължи”,  заяви председателят на БСП.


На въпрос на президента какъв състав на Министерски съвет биха предпочели - политически или експертен, Нинова каза: “Предпочитаме политически пред експертен кабинет, защото това означава ясно носене на политическа отговорност. Чакат ни сериозни изпитания през есента и зимата”. 


Тя каза още, че премиерът трябва да бъде от най-голямата политическа сила -”Продължаваме Промяната”, “защото така е редно. Това е демокрация!”.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог