01/02

Свързани новини

12.03.2013 16:38

БСП: Подслушват протестиращите по заповед на МВР

Видян 1593 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По заповед на Цветан Цветанов са изготвени досиета на лидерите на гражданските протести. Те са подслушвани по телефона, следна е тяхна кореспонденция, а някои от тях са поставени и под външно наблюдение. Рови се в тяхното минало, събира се информация, която може да бъде залепоставяща. Това се прави с цел тези хора да бъдат дискредитирани. Това обяви председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция, като се позова на информация от МВР. Лидерът на социалистите отбеляза, че сред разработваните от МВР са Ангел Славчев, Дончо Дудев, Янко Петров, Янаки Ганчев. Има изготвени и досиета на някои от лидерите на регионалните протести. „Всички тези разработки и досиета ще бъдат използвани, а някои може би вече се използват за оказване на натиск върху лидерите на протеста и върху тяхната свободна воля”, каза Станишев.


Лидерът на БСП подчерта, че става дума за достоверна информация и изнасянето на обективната истина ще бъде първи тест за бъдещия служебен министър на вътрешните работи – дали той похдожда независимо, или позволява да се прикрият и заличат следите от дейността на сегашното политическо ръководство на МВР. Станишев обяви, че БСП ще търси конкретни отговори от  служебния вътрешен министър – за кои от лидерите на протестите има разработка от МВР, по чия заповед, има ли съдебно разрешение за тяхното подслушване и следене. „Новият вътрешен министър да не позволява г-н Флоров, който е политически юмрук на Цветанов в МВР, да прикрие следите за тези разработки”, добави председателят на БСП.


Станишев беше категоричен, че подобно поведение е скандално и е ясно доказателство за политическото използване на МВР в интерес на ГЕРБ, на Цветанов и неговото обкръжение. „Това поведение е недопустимо, това е арогантен натиск върху гражданските протести и пряка провокация към тях и към техните искания”, каза лидерът на БСП. Според него е налице опит за тотална полицейщина с познатите на Цветанов подходи, които са от времето на Държавна сигурност – да се притискат хора, да се манипулира общественото мнение, да се насочват гражданските протести. „Това напомня за похватите на един авторитарен и диктаторски режим. Те са абсолютно несъвмествими с едно демократично управление в европейска страна”, каза Станишев.


Зам.-председателят на ПГКБ Михаил Миков кометрира управлението на сектора за правосъдие и вътрешен ред по времето на ГЕРБ. „Най- големият провал  е Шенген”, категоричен беше Миков. Той отбеляза, че се е увеличил кръгът от държави, които споделят негативните оценки за работата в областта на вътрешната сигърност в България. Миков изрази недоумение от хвалбите на Цветанов за увеличението на престъпността, при положение, че именно той носи пряка отговорност. Депутатът отбеляза още, че никой не поставя въпроса къде са парите от откупите при отвличанията. „Розовите облаци, които се пускат на пресконференциите, не могат да променят усещането на гражданите за провал на ГЕРБ в този сектор”, отбеляза Миков. Той напомни и за проблема с нарушаването на правата на гражданите, за стотиците хиляди използвани СРС-та по време на мандата на ГЕРБ, без това да повлияе значително на разкриваемостта и на събирането на доказателства. Депутатът не пропусна да отбележи и ползването на полицейски методи за борба с политичските опоненти и подчиняването на системата на МВР на партия ГЕРБ.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв