БСП няма да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс дори ГЕРБ да се откаже от подкрепа за тях и въпреки настояванията на "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ)

Свързани новини

17.11.2022 14:52

БСП отхвърля искането на ПП и ДБ да оттегли предложенията си за Изборния кодекс: Нинова

Видян 1165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    БСП няма да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс дори ГЕРБ да се откаже от подкрепа за тях и въпреки настояванията на "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ). Това обяви на брифинг в кулоарите на парламента председателят на социалистическата партия Корнелия Нинова, предаде БНР.

Тя коментира техния ултиматум, че ако това не се случи, те няма да водят преговори с тях за съставяне на кабинет.

"Тяхна воля, ние не насилваме никого и не се предлагаме на никого. Но да се знае отсега от българския народ кой ще провали възможността за редовен кабинет, работещ парламент, спокойна зима, социални плащания и гаранции за икономиката. "Продължаваме промяната" и "Демократична България" с тази заявка блокират възможността да продължи промяната на модела, за което се борехме."

Лидерът на БСП определи като "истерична" реакцията за промените в ИК, тъй като проблемите пред българското общество са други и на свой ред атакува бившите си коалиционни партньори:

"И тази истерия вече буди все повече съмнения за манипулация на машинния вот. Това не е нормална реакция."

Нинова се усъмни, че отказът от диалог с БСП е твърда позиция на ПП и напомни:

"Предлагаме да ги поизчакаме още малко и да видим какво ново ще измислят. Защото ще ви кажа, че когато Асен Василев заяви, как беше – вече не са партньори, няма да разговаряме с тях, Кирил Петков пък ни заяви пред групата – оставете, това е много крайно изказване, ще разговаряме.

Хайде да решат какво искат да правят. Ние БСП сме чисти и ясни в позициите си и последователни. Но ако някой си сменя позициите по три пъти на ден според това на коя страна се е събудил и според субективния си интерес, а не държавния и националния, идете при него и го питайте какво прави."


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.