Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в НС. Ние победихме за пореден път с техния изборен Кодекс и техните машини за гласуване, и техния вътрешен министър

Свързани новини

17.11.2022 10:39

Ние зор за хартиена бюлетина нямаме, победихме ги с техните машини, по техния Избирателен кодекс: Борисов

Видян 973 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в НС. Ние победихме за пореден път с техния изборен Кодекс и техните машини за гласуване, и техния вътрешен министър. Пороците на машините, съмненията в тях от страна на всички партии, са ясни, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.


“Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм”, каза още лидерът на ГЕРБ.

“Общественият съвет не само че не трябва да бъде закрит, а напротив - удвоете го”, призова Борисов. “Нека спорът да е там, помолете ЦИК да вкара още хора в този обществен съвет, за да има максимална прозрачност, и възможност на хората, които вярват в НПО, а не в ЦИК, да са сигурни”, допълни той и призова за разговори с “Демократична България”, като ги определи ато “системна партия”. “Предлагам да говорите с колегите много разумно да направите всичко възможно да гарантирате 100% честността на тези машини. От вчера темата за машинното гласуване се вдигна в Щатите, и настроенията също са 50/50”, призова още той.

“Попитайте и Христо Иванов дали дава гаранция за машините, ако дава - да го докаже. Нямаме повод нито веднъж да ни вкарват в тази хартиена коалиция. Ние сме обещали и на нашите избиратели да могат да гласуват с хартия, така че нека не ни присъединяват”, допълни Борисов.

"В никакъв случай колаборация с партиите на статуквото, ние трябва ясно да се определим, че сме част от реформистките сили", добави и Томислав Дончев.

Припомняме, че на среднощно заседание парламентарната правната комисия реши на второ четене да върне хартиените бюлетини, да се броят разписките от машините като друг вид бюлетини, без устройствата вече да запаметяват вота, да се закрие обществения съвет към ЦИК и да се въведе праг от поне 100 заявления за разкриване на секция за гласуване в чужбина.


Сега Борисов призова парламентарната група ГЕРБ-СДС да не бърза с изборното законодателство и да търси консенсус за пълно гарантиране сигурността на машинното гласуване.


Борисов призова да се запази Общественият съвет към Централната избирателна комисия, да не отпада изборен район "Чужбина" и да остане реда за 40 заявления при разкриване на секция.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 обречена държава и народ 17.11.2022 12:56

    До кога този луд крадец и бандит ще прави електората на будали? Нима той не е наредил неговата шайка да работи за хартиената бюлетина, а сега се прави на утепана лисица? Нима той не е наредил на Деса простата от Дулово да премахнат гражданския контрол в ЦИК, а сега дава назад за да изглежда великодушен?! Когато такъв крадец и бандит не влезе в затвора на време, неговите престъпления продължават и стимулират всички във властта да правят като него, защото със сигурност закон не ги лови.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!