Свързани новини

08.05.2020 14:15

БСП: Нужно е да се обърне внимание и на другите болести

Видян 2267 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 „За промените в Закона за здравеопазването за излизане от извънредното положение не може да бъде отговорен само министърът на здравеопазването и главният санитарен инспектор. Това е несериозно. Нужни са отговорни лица и за взимането на икономически, транспортни и образователни мерки.” Това заяви народният представител  от ПГ на "БСП за България" проф. д-р Георги Михайлов.
 Той обяви, че е останал много изненадан от изказванията на свои колеги, които са призвани да вдъхват увереност и желание на хората да се справят: „Искам да успокоя хората, че няма да загубим цели поколения, няма да загубим майките и бащите си, няма да загубим нашите баби и дядовци. Има сериозна ситуация, изисква сериозни мерки, но тези мерки трябва да бъдат сериозни обсъдени.”
 Проф. Георги Михайлов подчерта, че от началото на ситуацията с коронавируса, БСП се е  държала отговорно и е  поставяла въпроса за оценка на цялостната ситуация, а не само на медицинския й ракурс.Той припомни, че  това е многостранен проблем, касаещ образование, транспорт, социална дейност, изкуства, спорт и за него не могат да отговарят само лекари: „Бе нужно да се създаде оперативен щаб, включващ всички ангажирани министерства. На лекарите бяха задавани въпроси, които изобщо не са в тяхната компетенция, на тях трябваше да отговарят съответните министри.”
Михайлов подкрепи декларацията на Българския лекарски съюз,  в която се казва, че трябва да се обърне внимание  и на всички други заболявания, които в момента не биват диагностицирани заради създадената психологическа обстановка и породеното от това нежелание на хората да посещават лечебни заведения. Той подчерта, че много от отделенията на болниците  не функционират нормално.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни