Свързани новини

05.05.2020 16:12

9% ДДС за храните и лекарствата: Нинова

Видян 2358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Внасяме проект на решение за Временна комисия за разходите за борбата с COVID-19 и мерки за хората, за икономически растеж и повишаване на потреблението.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на „Позитано” 20. Тя обясни, че  при обсъждането са поставени три цели-  това да бъдат мерки, които са ориентиерани към грижа за най-засегнатите от кризата хора. Държавата да подкрепи  онези сектори в икономиката, които могат да генерират увеличаване на ръста на БВП и развитие на икономиката, както и мерки за повишаване на потреблението като основен стълб за ръст в икономическия растеж.
 
„По отношение на онези групи хора, които останаха без доходи и без никаква помощ, внасяме предложение за една минимална заплата заедно с осигуровките за сметка на държавата за хора, които загубиха работа, не са обхванати от бюрата по труда или са в неплатен отпуск, за да гледат децата си. Това е 725 лв на човек.”, обяви Нинова.
 
 По отношение на стимулите за  най-важните икономически  сектори- строителството, туризма и земеделието, Корнелия Нинова посочи, че БСП предлага 30 млн. безвъзмездна помощ за дребните земеделски производители. Председателят на БСП коментира, че това са стимули за производство, както и  от срещите, които е провела последните дни се  вижда, че земеделските производители имат проблеми с реализацията на продукцията. Тя изтъкна, че мерките, които бяха обсъждани, а именно - да им се осигури излагане на продуктите в търговските вериги, не са проработили и ги затрудняват, като е невъзможно всеки малък земеделски производител да отиде и да се договаря с търговските вериги: „Затова предлагаме държавен механизъм за изкупуване на тази продукция и държавата да бъде тази, която разговоря с веригите и пласира продукцията.


 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог