08.05.2013 10:30

Броят на загиналите пешеходци у нас – под средния за ЕС

Видян 1160 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на загиналите пешеходци при катастрофи в градските райони в България е под средния за Европейския съюз, сочат данни, разпространени днес от Европейската комисия.


Средно за нашата страна загиналите пешеходци в градски катастрофи са 20 % от пострадалите, докато за ЕС средно количеството на жертвите достига 37 %. С по-добри резултати от България е единствено Холандия - 18 %.


Най-много жертви при посочените условия се няблюдават в Ирландия - 57 на сто. Данните са от 2011 година, се уточнява в съобщението, свързано с днешния Европейски ден на пътната безопасност.


У нас през първите 3 месеца на 2013 година са настъпили 484 тежки пътни инцидента, загинали са 23–ма и са ранени 485 пешеходци, сочи статистиката на МВР. 17 от загиналите са на възраст над 64 години.


През 2012 година  са настъпили 2028 пътни инцидента с участие на пешеходци, загинали са 135 и са ранени 567. На пешеходни пътеки са настъпили 406 инцидента, загинали са девет пешеходци и 422 са ранените.


Поради отнемане на предимство на пешеходци от водачи през изминалата година са настъпили 1012 катастрофи, при които са загинали 40 пешеходци и 1011 са ранените.


От днес до 12 май ще се проведе втората глобална седмица за пътна безопасност Безопасност на пешеходците по инициатива на Организацията на обединените нации. През този период и през целия месец юни служителите на Пътна полиция ще контролират най-рисковите участъци и кръстовища. Те ще следят за спазването на правилата за пресичане и движение както от страна на пешеходците, така и на водачите на моторни превозни средства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат