Британската мултинационална компания British American Tobacco (БАТ) финализира сделката за продажба на бизнеса си в Русия и Беларус

Свързани новини

07.09.2023 17:31

Британски цигарен гигант излиза от Русия

Видян 812 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британската мултинационална компания British American Tobacco (БАТ) финализира сделката за продажба на бизнеса си в Русия и Беларус, съобщи компанията.

"Купувачът е консорциум, ръководен от членове на мениджърския екип на БАТ Русия, който след приключването на сделката ще притежава изцяло двата бизнеса. След приключването на сделката тези предприятия ще бъдат известни като ITMS Group", се казва в изявлението на тютюневия гигант.

Според БАТ сделката се извършва в съответствие с местните и международните закони и ще бъде завършена в рамките на следващия месец.


British American Tobacco започва работа на руския пазар през 1991 г. Компанията започва местно производство на цигари през 1994 г. Портфолиото ѝ включва марки като Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Pall Mall, Lucky Strike и Java.

В Русия компанията има фабрика в Санкт Петербург, няколко офиса в цялата страна и предприятие, занимаващо се с маркетинг и продажби. Обемът на инвестициите, вложени в руския пазар, се оценява на 1 милиард долара.


 През март 2022 г. БАТ обяви плановете си да продължи да продава продуктите си в Русия, но да спре да инвестира в местните операции.


По това време компанията контролираше малко под 25% от руския пазар на тютюневи изделия и наемаше около 2500 души. По-рано тази година обаче големият тютюнев концерн заяви, че иска да напусне Русия и да прехвърли активите си на местен купувач.

Компанията се присъедини към масовото напускане на международни корпоративни гиганти в условията на силен международен натиск и в съответствие със западните санкции срещу Русия заради войната в Украйна.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.09.2023 23:24

    докато хората не разберат, че ракът се предава чрез ракови вируси и е заразен, борбата е обречена, тестовете са несигурни. Защо богатите мъже са педофили - защото децата не са така заразени с ракови вируси, докато проститутки, компаньонки и подобни от многобройните си сексуални контакти са фрашкани с всякакви вируси и ракови. С ваксините вкарват ракови вируси, защото се използват тъкани от различни животни с неясно здраве, както и от абортирани човешки фетуси, а за да са абортирани значи майката не е в добро здраве - масово в ковид ваксините и доста ваксиниран народ измря тези 2 години от рак. Тази информация зорко се пази от населението и дори от лекарите, за да върви пък процесът на намаляване на населението. Особено неграмотни в това отношение са повечето ОПЛ, докато академичният състав си трае, за да не му секнат фирмените екскурзии по света и отличните бонуси от криминалните ваксиращи фирми и избягва ваксинации.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева