23.09.2015 16:23

Братът на Алгафари оглавява мафията на каналджиите в Харманли?

Видян 1327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разследване на Нова телевизия доказва огромните суми, които се печелят от каналджиите. Чрез внедрен в средите им човек, репортерите на медията представиха интересни данни и ценоразпис за транспортирането на мигранти от Турция до Европа. Оказва се, че мръсният бизнес вече е по-печеливш от контрабандата на наркотици и проституцията.


За транспорта на нелегалните чужденци от Истанбул до Германия се искат над 9 000 евро. Сумата се депозира в чейндж бюро в турския град, а дейностите по уреждането на преминаването се поемат от организирани в престъпна мрежа лица.


Сред тези, които се сочат от Нова за шефове на каналджиите в България, която е важна транзитна страна по пътя на мигрантите е и братът на Нидал Алгафари - Басел, твърдят разследващите. Той имал свои хора в лагера за нелегални чужденци в Харманли и чрез тях организирал всичко.


Каналджия, който се занимава само с превозването на мигранти от доста време съобщи, че за преминаване на родната граница се вземат по 550 евро на човек, за да има за всички по веригата. Пари се дават и на служителите от Гранична полиция, за да не ги безпокоят.


Според участник в схемата, се оставят около 2 ч., в които митничарите не следят и тогава минават групите, организирани и платили си за прехода. В този период има 20 мин., в които термо камерите не улавят определен участък и това се знае от каналджиите.


От София мигрантите тръгват за Европа. Цената за напускането на България и да влязат в Сърбия, цената е 200 евро, а до Белград сумата нараства до 850 евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни